Türkiye Travmatik Stres Kongresi duyurusu

Gündem

Türkiye Travmatik Stres Kongresi, 2003 yılında başlayan ve daha sonra uluslararası boyuta taşınan Ruhsal Travma Toplantıları’nın devamıdır. Son iki kongrenin ismi Türkiye Travmatik Stres Kongresi olarak değiştirilmiş, Avrupa Travmatik Stres Kongresi ile bir zamanlama açısından farklı yıllarda düzenlenmesi nedeniyle bir eşgüdüm sağlanmaya çalışılmıştır. Travma ve Afet Ruh Sağlığı Çalışmaları Derneği (TARDE)  Kongre’nin temel düzenleyici kurumlarındandır. İstanbul Bilgi Üniversitesi Travma ve Afet Ruh Sağlığı Programı düzenleyici paydaşlardandır.

Türkiye Travmatik Stres Kongresi’nin ilki savaş ve göç temalı, ikincisi ise afet ve pandemi temalı olarak gerçekleştirilmiştir. Maalesef bu yılki tema yine afet ve deprem özelinde planlanmıştır. Kongrenin alt başlığı “Kolektif Sorumluluk; Hayatı Yeşertmek” olarak belirlenmiştir. 

Kongre’nin depremin yıkıcı etkilerinin en fazla hissedildiği illerden biri olan Hatay / Arsuzda yapılmasını planlanmıştır. 1-3 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek kongrenin özellikle depremi sosyal bilimler, sağlık bilimleri, ruh sağlığı, ekoloji gibi çok çeşitli boyutları ile işlemesi düşünülmektedir. Kongre süresince panel ve konferansların yanı sıra çalışma gruplarına da yer verilecektir. Geniş bir STK destek ve katılımını beklediğimiz bu kongrede temel paydaşlarımız olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Hatay Tabip Odası ve Türk Tabipleri Birliğini de görmeyi çok isteriz.

Selam ve sevgilerimizle

Tamer Aker
TARDE üyesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güvenlik Kodu * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.