TTB Merkez Konseyi’nin Görevden Alınması Kararı Sonrası TTB’ye Destek ve Dayanışma Ziyaretleri Gerçekleştirildi

Haberler

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi’nin görevden alınması kararının ardından, emek-meslek örgütlerinin, demokratik kitle örgütlerinin ve siyasi partilerin temsilcileri ile milletvekilleri 1-8 Aralık 2023 tarihlerinde TTB’ye dayanışma ziyaretleri gerçekleştirdi. Görüşmelere TTB Merkez Konseyi üyeleri katılım sağladı.

1 Aralık 2023 günü Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Nükleer Tehlikeye Karşı Barış ve Çevre İçin Sağlıkçılar Derneği (NÜSED), 78’liler Girişimi, 68’liler Birliği Vakfı ve Sol Parti ziyaretler düzenledi.

2 Aralık 2023 günü ziyaret eden kurumlar arasında Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Ankara Şubeler Platformu ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi ile Adıyaman, Ağrı, Batman, Bursa, Diyarbakır, Hakkari, İzmir, Mardin, Muş, Siirt, Tunceli, Şırnak, Van ve Yalova baroları yer aldı.

3 Aralık 2023 günü Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) ve Bilim Sanat Edebiyat Derneği’nin (BİSED) temsilcileri TTB’ye dayanışma ziyaretleri gerçekleştirdi.

4 Aralık 2023 günü Emek Partisi (EMEP) ve Ata Soyer Sağlık ve Politika Okulu ziyaretler düzenledi.

5 Aralık 2023 günü Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) ve Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) TTB’ye dayanışma ziyaretleri gerçekleştirdi.

6 Aralık 2023 günü Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği (SHUDER), Kızılırmak Yerel Dernekler Federasyonu, İlmek Kadın Dayanışması, HEDEP Kocaeli Milletvekili Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu ve Çankaya Belediye Başkan Aday Adayı Mimar Tezcan Karakuş Candan, TTB’ye destek ve dayanışma ziyaretleri gerçekleştirdi.

7 Aralık 2023 günü İnsan Hakları Derneği (İHD) ve İnsan Hakları Ortak Platformu (İHOP), TTB’ye destek ve dayanışma ziyaretleri gerçekleştirdi.

8 Aralık 2023 günü Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD), Hukukçu Dayanışması ile Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu TTB’ye destek ve dayanışma ziyaretleri gerçekleştirdi.

TTB Merkez Konseyi’nin görevden alınmasıyla sonuçlanan dava hakkında bilgilendirme yapılan görüşmelerde, haksız ve hukuksuz yargı kararlarına karşı önümüzdeki dönemde yürütülecek mücadele hattı üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güvenlik Kodu * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.