TTB, Görevden Alma Davası Öncesinde Siyasi Parti, Emek ve Meslek Örgütleri ve Medya Temsilcileri İle Bir Araya Geldi

Haberler

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi; TTB Merkez Konseyi’nin görevden alınması talebiyle açılan davanın 7’ci duruşması öncesinde siyasi parti, emek ve meslek örgütleri ve medya temsilcileri ile bir araya geldi.

TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Şebnem Korur Fincancı ve Merkez Konseyi üyeleri; Halk TV Haber Koordinatörü Murat Yalnız; Tele 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ; Sözcü TV Genel Yayın Yönetmeni Alişer Delek; Fox Haber Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk; Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. Erinç Sağkan; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sağlık Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dr. Zeliha Aksaz Şahbaz; CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, Parti Meclisi üyesi Nazan Güneysu, CHP milletvekilleri Kayıhan Pala, Jale Nur Süllü, Müzeyyen Şevkin ve Mühip Kanko; CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol ve il yöneticileri; HEDEP Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları Oruç ve Tuncer Bakırhan, milletvekilleri Semra Çağlar Gökalp ve Ömer Faruk Hülakü; EMEP Merkez Disiplin Kurulu üyesi İbrahim Akkaya ve EMEP Ankara İl Yöneticisi Rüstem Kahraman; Halkevleri Genel Başkanı Nebiye Merttürk, Halkevleri Genel Yönetim Kurulu üyeleri İbrahim Kara ve Sevil Ulaş ile Halkevleri üyesi Sadiye Begüm Kutluakdoğan; Sol Parti Başkanlar Kurulu üyeleri İlknur Başer, Önder İşleyen ve İsmail Hakkı Tombul; TKP Merkez Komite üyesi Cansu Oba ve Merkez Yürütme Kurulu üyeleri Erhan Nalçacı ve Özkan Öztaş ile görüşmeler gerçekleştirdi.

Türkiye’nin karşı karşıya bırakıldığı hukuksuzlaştırma ve anayasasızlaştırma süreci üzerine değerlendirmelerin yapıldığı görüşmede; TTB Merkez Konseyi’nin görevden alınması talebiyle açılan dava hakkında bilgilendirmede bulunuldu. Görüşmelerde ayrıca hekimlerin/sağlık emekçilerinin yürüttüğü hak mücadeleleri ile politik ortamın demokratikleşmesi için yürütülen mücadelelerde dayanışmanın önemi vurgulandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güvenlik Kodu * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.