TTB’nin “Emek Bizim Söz Bizim” Çağrısıyla Başlayan Etkinlikler Devam Ediyor

Haberler

TTB’nin çağrısı doğrultusunda 20 Ekim 2021’de tüm ülkede olduğu gibi İstanbul’da da hastanelerde alkışlı protestolar ve basın açıklamaları gerçekleştirildi. “5 Dakikada Hekimlik Yapılamaz” pankartının açıldığı eyleme TTB’yi temsilen TTB’nin önceki başkanlarından Prof. Dr. Gencay Gürsoy da katıldı. Aynı etkinlik kapsamında 27 Ekim’de ise “Her Yıla 120 Gün Yıpranma Payı İstiyoruz! COVID-19 Meslek Hastalığı Yasası İstiyoruz!” talebiyle basın açıklaması yapıldı.

Etkinlikler kapsamında İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu üyeleri ve oda aktivistlerinin katılımıyla 3 Kasım’da, “Emekliliğe yansıyacak yaşanabilir temel ödeme istiyoruz!” eylemi İzmir’de gerçekleşti. Etkinlikte İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi hekimlerine, “7200 Ek gösterge İstiyoruz”, “Emekliliğe Yansıyan Yaşanabilir Temel Ödeme İstiyoruz!” kokartları dağıtılarak konuya ilişkin hazırlanan broşürler paylaşıldı.

Antalya Tabip Odası Yönetim Kurulu üyeleri ve oda aktivistleri de TTB 2.Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten ve TTB Merkez Konseyi Üyesi Dr. Çiğdem Arslan’ın da katılımıyla sağlık kuruluşlarını ziyaret etti. Ziyaretin ardından Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde gerçekleşen “Emekliliğe de Yansıyacak Yaşanabilir Temel Ödeme İstiyoruz. Hekimlere 7200 Ek Gösterge Derhal Verilmelidir” temalı basın açıklamasını Antalya Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Nursel Şahin okudu.

Denizli Tabip Odası’nın 27 Ekim’de gerçekleştirdiği etkinliklerin teması ise COVID-19’un meslek hastalığı sayılmasına yönelik hekimlerin talepleriydi. Basın açıklamasında ayrıca her yıla 120 gün yıpranma payı da dillendirilen diğer talepti. “Emek Bizim Söz Bizim” etkinlikleri Gaziantep-Kilis Tabip Odası’nın katılımıyla Gaziantep’te gerçekleşti. Yapılan basın açıklamasında, 7200 ek gösterge ve yükseltilmiş özel hizmet tazminatı talepleri vurgulandı. Etkinlikler Adana, Hatay, Şanlıurfa ve Batman’da devam etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güvenlik Kodu * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.