TTB Hekim Buluşmaları Başladı

Haberler

Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) “Emek Bizim Söz Bizim” diyerek başlattığı yeni mücadele süreci kapsamındaki hekim buluşmaları başladı. TTB Merkez Konseyi üyeleri, ziyaretlerde kendilerine iletilen talepleri 23 Kasım 2021’de başlayacak Beyaz Yürüyüş ile Ankara’ya taşıyacak.

TTB Merkez Konseyi üyelerinin katıldığı buluşmalar kapsamında çeşitli illere bir dizi ziyaret gerçekleştirildi. Bu kapsamda TTB Merkez Konseyi üyeleri Doç. Dr. Deniz Erdoğdu, Dr. Kazım Doğan Eroğulları ve Dr. Alican Bahadır ile Ankara Tabip Odası yöneticileri, 18 Ekim 2021 günü Ankara’da hastane ve aile sağlığı merkezlerini ziyaret ederek hekimlerle buluştu. 19 Ekim 2021’de ise TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Merkez Konseyi üyesi Dr. Çiğdem Arslan ve Kırklareli Tabip Odası yöneticileri, Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki hekimler ile bir araya geldi. Aynı gün, Dr. Kazım Doğan Eroğulları ve Dr. Alican Bahadır ise Kocaeli Tabip Odası yöneticileri ile bir araya geldi.

Hekim buluşmaları, 20 Ekim 2021’de Edirne ve Balıkesir’de devam etti. Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Dr. Çiğdem Arslan ve Edirne Tabip Odası yöneticileri, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ndeki hekimlerle görüştü. Buluşmanın ardından tıp fakültesi öğrencilerinin ve hekimlerin katılımıyla “5 dakikada hekimlik yapılmaz, sağlık 5 dakikaya sığmaz” başlıklı basın açıklaması düzenlendi. 21 Ekim’de Korur Fincancı, Arslan ve Tekirdağ Tabip Odası yöneticileri, Tekirdağ Şehir Hastanesi’ndeki hekimlerle bir araya gelirken Bursa ve Samsun’da da Merkez Konseyi üyeleri ve tabip odalarının katılımıyla buluşmalar gerçekleşti.

Hekim buluşmaları kapsamında 22 Ekim’de Bursa ve Çanakkale; 26 Ekim’de Bolu ve Ankara; 27 Ekim’de Adıyaman ve Osmaniye ziyaretleri gerçekleşti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güvenlik Kodu * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.