TTB Merkez Konseyi’nin Görevden Alınması Talebiyle Açılan Dava 22 Haziran 2023’te görülecek

Haberler

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi’nin haksız ve hukuksuz bir biçimde görevden alınması talebiyle açılan davanın dördüncü duruşması 6 Nisan 2023 günü Ankara Dışkapı Adliyesi’nde görüldü.

Duruşma öncesinde adliye önünde yapılan basın açıklamasında TTB’nin halk sağlığını korumaya çalıştığı, sorunları çözmeye odaklandığı ve dayanışmayı örgütlediği için yargılandığının altını çizen TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Şebnem Korur Fincancı, bu yolda TTB ile omuz omuza olan tüm kurumlara ve kişilere teşekkür etti.

Basın açıklamasının ardından Ankara 31. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne geçildi. Mahkeme heyeti, reddi hakimin reddi kararına yapılan itiraz henüz sonuçlanmadığı gerekçesiyle davayı 22 Haziran 2023 saat 14.30’a erteledi.

Duruşma sonrasında yapılan basın bilgilendirmesinde TTB Hukuk Bürosu’ndan Av. Verda Ersoy; ilk duruşmada reddi hakim talebinde bulunduklarını, reddi hakim talebinin reddi üzerine istinafa gittiklerini, istinaftan bir dönüş olmaması nedeniyle de davanın her yeni celsede ertelendiğini söyledi. Bir sonraki duruşmada esasın görüşülmesini ve kararın çıkmasını beklediklerini belirten Ersoy, davanın başından sonuna bir haksızlık üzerine kurulu olduğuna dikkat çekti.

Basın açıklaması ve haberin tamamı için tıklayınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güvenlik Kodu * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.