TTB’den Sağlık Bakanlığı ve SGK’ye Yazı: Deprem Bölgesindeki Sağlık Emekçilerinin Ücretleri ile Özlük Haklarında Yaşadığı Mağduriyetler Giderilmelidir

Haberler

Tıp Dünyası Haber Merkezi

Türk Tabipleri Birliği (TTB), deprem bölgesinde görev alan hekimlerin/sağlık emekçilerinin ücretleri ile özlük haklarında belirsizlik ve kesinti yaşanması ile ilgili 16 Mart 2023 günü Sağlık Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) birer yazı yazdı.

Kamuda veya özelde çalışmasına bakılmaksızın, deprem bölgesinde görev alan sağlık emekçilerinin kamu hizmeti yürüttüğü belirtilen yazıda, söz konusu belirsizlik ve kesintilerin sağlık emekçilerinin ikinci bir mağduriyetine yol açtığı kaydedildi.

Özel sağlık kurumlarının elektrik ve internet kesintileri nedeniyle depremzedelere verdiği hizmetleri kayda geçirme ve faturalandırma sorunları yaşadığının aktarıldığı yazıda, özel sağlık kurumlarına ait ödemelerin kurum beyanları esas alınarak yapılmasının mağduriyetleri önleyeceği ifade edildi.

Yazı, deprem bölgesindeki sağlık emekçilerinin hak kaybına neden olacak uygulamalardan kaçınılması ve mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesi çağrısı ile son buldu.

Yazının tamamı için tıklayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güvenlik Kodu * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.