TTB Merkez Konseyi Üyelerinin Deprem Bölgesinde Hekimlere/Sağlık Emekçilerine Ziyaretleri Devam Etti: “Biz Bu Enkazın Altından Dayanışmayla Çıkacak ve Tüm Canlılara Yarışır Bir Sistemi Kurmak İçin Mücadele Edeceğiz”

Genel Haberler

Tıp Dünyası Haber Merkezi

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyeleri, 14 Mart Tıp Haftası kapsamında deprem bölgesindeki ziyaretlerine 13 Mart 2023 günü devam etti.

TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Şebnem Korur Fincancı, TTB Merkez Konseyi üyeleri Dr. Adalet Çıbık ve Dr. Aydın Şirin ile Şanlıurfa Tabip Odası Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan heyet, Şanlıurfa’da hekimleri ve sağlık emekçilerini ziyaret etti. Gün içinde tabip odası binası önünde Emek ve Demokrasi Platformu’nun da katılımıyla bir basın açıklaması da düzenlendi. Basın açıklamasında konuşan Dr. Şebnem Korur Fincancı; her şehide 10 aile sağlığı merkezinden 9’unun yıkıldığına, şehir hastanelerinin birçoğunun hasarlar aldığına dikkat çekti. Sağlık sisteminin de depremle birlikte enkaz altında kaldığını vurgulayan Korur Fincancı, “Biz bu enkazın altından dayanışmayla çıkmak ve tüm canlılara yarışır bir sistemi kurmak için mücadele ediyoruz, etmeye devam edeceğiz” dedi.

TTB Merkez Konseyi II. Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten ve TTB Merkez Konseyi üyesi Dr. Onur Naci Karahancı ile Hatay Tabip Odası Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan heyet, Adana ve Hatay’da hekimler ve sağlık emekçileri ile bir araya geldi.

TTB Merkez Konseyi Genel Sekreteri Dr. Vedat Bulut, TTB Merkez Konseyi üyeleri Dr. Alican Bahadır ve Dr. Lütfi Tiyekli ile Kahramanmaraş Tabip Odası Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan heyet, Kahramanmaraş’ta hekimler ve sağlık emekçileri ile buluştu.

TTB Merkez Konseyi üyeleri Dr. Kazım Doğan Eroğulları ve Dr. Nursel Şahin ile Gaziantep-Kilis Tabip Odası Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan heyet ise Gaziantep, Kilis ve Osmaniye’de hekimler ve sağlık emekçilerini ziyaret etti.

Gerek depremzede hekimlerin gerekse de görevlendirme ile bölgeye giden hekimlerin çalışma ve barınma koşullarının konuşulduğu ziyaretlerde bölgede sağlık hizmeti sunumunda yaşanan sorunlar da ele alındı.

TTB Merkez Konseyi üyeleri, 14 Mart günü saat 11.00’da Saat Kulesi önünde bir araya gelerek hekimler ve sağlık emekçileri başta olmak üzere depremde yaşamını yitiren tüm canları anacak. Anma etkinliği sonrası Adıyaman merkezinde ve ilçelerinde hekimlerle ve sağlık emekçileriyle buluşmalar gerçekleşecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güvenlik Kodu * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.