“Emek Bizim Söz Bizim” Eylem Süreci Kapsamındaki İl Gezileri Gerçekleşti

Haberler

Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) “Emek Bizim Söz Bizim” eylemleri kapsamında 14 Mart sürecine yönelik başlattığı il gezileri, 24 Şubat 2022’de Yozgat’ta; 25 Şubat 2022 günü ise Sivas’ta gerçekleşerek başladı.

TTB Merkez Konseyi üyelerinin katıldığı geziler kapsamında Yozgat, Sivas, İzmir, Antalya, Bingöl, Bartın, Kocaeli, Bursa, Çorum, Zonguldak, Balıkesir, Amasya, Siirt, Çanakkale, Denizli, Bolu, Kastamonu ve Eskişehir illerinde tabip odaları yöneticileri, aktivistleri, sağlık emekçileri ve sağlık emek-meslek örgütü temsilcileriyle görüşmeler yapıldı.

Görüşmelerde Türkiye’de mevcut sağlık ortamı gündeme gelirken, TTB ve tabip odalarının açıkladığı 10 acil talep üzerinden yürütülecek mücadele, sağlık emekçilerinin özlük hakları, COVID-19’un meslek hastalığı sayılması için planlanan çabalar üzerine fikir alışverişinde bulunuldu. Görüşmelerde konuşulan bir diğer konu ise 14-15 Mart Büyük G(ö)REV’ine dönük değerlendirmelerdi.

Toplantılarda hekimlerin ve sağlık emekçilerinin özlük haklarının düzeltilmesi için 14-15 Mart’ta gerçekleşecek Büyük G(ö)REV’de katılımın sağlanmasının önemi vurgulandı.

Eskişehir’de gerçekleşen buluşmalardan
Mardin ve Şırnak buluşmaları
Bursa Tabip Odası ziyaretinden
Bartın, Kocaeli, Bursa ve Çorum gezilerinden
Çanakkale’de gerçekleşen buluşmalardan

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güvenlik Kodu * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.