Çocukların ve Gebelerin Aşılanması Değerlendirmeleri

Haberler

TTB, COVID-19 pandemisiyle mücadeledeki en etkili araç olan aşılamanın yaygınlaştırılması amacıyla gebelerin ve çocukların aşılanmasına dönük değerlendirmeler yayımladı.

TTB, Halk Sağlığı Uzmanları Derneği ve Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği tarafından mevcut veriler ışığında hazırlanan değerlendirmede; COVID-19’un gebeler, gebe kalmayı planlayanlar, emzirenler ve bebekler için güvenli ve etkili olup olmadığı, hangi dönemde aşı yaptırmak gerektiği, aşıya karşı bir reaksiyon gelişmesi halinde ne yapılması gerektiği gibi sorulara yanıtlar verildi. “Gebelikte COVID-19 Aşılamasıyla İlgili Güncel Durum Değerlendirmesi”nin tamamı için tıklayın.

TTB Aşı Çalışma Grubu tarafından hazırlanan “Çocuklarda COVID-19 ve Aşılama” başlıklı değerlendirmede ise aşıların 12 yaş üstü çocuklardaki etkisi ve yan etkilerine ilişkin yanıtlar verildi. Değerlendirmede yüz yüze ve tam zamanlı eğitimin sürdürülebilmesi için 12 yaş üstü çocukların, öğretmenlerin, okul görevlilerinin ve servis şoförlerinin aşılanması gerektiği de belirtildi. Değerlendirmenin tamamı için tıklayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güvenlik Kodu * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.