10 Ekim Katliamı’nı Unutmayacağız, Unutturmayacağız!

Haberler

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin çağrısıyla 10 Ekim 2015’te Ankara’da düzenlenecek miting öncesinde yaşanan bombalı saldırıda yaşamını yitirenler, katliamın altıncı yıldönümünde birçok şehirde anıldı.

Katliamın düzenlendiği Ankara Tren Garı’ndaki anmaya TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Vedat Bulut, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, emek-meslek örgütleri ve demokratik kitle örgütlerinin temsilcileri ile CHP ve HDP milletvekilleri katıldı. Hayatını kaybedenler için saldırının gerçekleştiği 10.04’te saygı duruşu düzenlendi.

Polisin engelleme çabalarına karşın siyah balonlarla yapılan anmada konuşan Prof. Dr. Vedat Bulut, Ankara Valiliğinin yaşamını yitirenler anısına dikilen ağaçları kaldırmasına tepki gösterdi. Bulut, “Şu gördüğünüz alana sit alanı diyenler, 50 ağacı kaldıranlar aslında pek çok sit alanını betonlaştırdılar. Şu arkanızda gördüğünüz binalar Fahrettin Koca’nın Medipol Üniversitesi’ne peşkeş çekilen binalardır. 50 tane ağaç da insanlar en azından gölge altında anmalarını yapsın diye getirildi ama valilik tarafından kaldırıldı” diye konuştu.

Konuşmaların ardından siyah balonlar havaya uçurulurken, katliamda hayatını kaybedenlerin fotoğraflarının olduğu geçici anıta karanfiller bırakıldı.

Anma programına Adana’da katılan TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı ise etkinlikte yaptığı konuşmada şöyle konuştu: “‘Istırap ancak görüldüğünde sona erer’ diyor Spinoza. Istırabımız görüldü mü? Görülmediğini biliyoruz. Görmeyenler kim? O ıstıraba neden olanlar. 10 Ekim’de canlarımızı yitirdiğimizde, canlarımızın bedenlerini korumak için üzerlerine kapandığımızda, üstümüze gaz sıkanlardır failler. Ambulansların gelmesini engelleyenlerdir o failler. Yıllardır yargılamayı akamete uğratanlardır o failler. Biz o faillerin görünür olması için, emeğimiz için, barış için, demokrasi için, özgürlüğümüz için, yitirdiklerimiz yanı başımızda hissetmek için mücadeleye devam edeceğiz. Ta ki failler görünene, ıstırabımız bilinene kadar” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güvenlik Kodu * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.