Dr. Aynur Dağdemir bıçaklı saldırı sonucu yaşamını yitirdi

Haberler

Samsun'da özel bir hastanede görev yapan kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Dr. Aynur Dağdemir, uğradığı bıçaklı saldırı sonucu yaşamını yitirdi. Dr. Aynur Dağdemir’i öldüren kişinin, sekreterinin eski eşi olduğu ve olayın ardından intihar ettiği bildirildi.

Tıp Dünyası – HABER MERKEZİ

Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Dr. Aynur Dağdemir, 19 Kasım 2015 günü Samsun’da görev yaptığı hastanede, eski eşiyle tartışan sekreterini kurtarmak için araya girdiği sırada, sekreterinin eski eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Dağdemir’i öldüren kişi, olayın ardından intihar etti.

TTB Merkez Konseyi’nden yapılan açıklamada, sağlık kurumlarının çok güvensiz ve güvenliksiz yerler haline geldiği belirtilerek, 1980’den bu yana Sağlıkta Dönüşüm Programı’nı yürürlüğe sokan ve uygulayan, üst düzey ve alt düzey tüm yöneticilerin gerçekleşen her saldırıda ve can kaybında sorumluluğu bulunduğu kaydedildi.

Acımızı, öfkemizi, isyanımızı tarif edecek kelimeler tükenmiştir

“Acımızı, öfkemizi, isyanımızı tarif edecek kelimeler tükendi” denilen açıklamada şunlara yer verildi:

“Ne yazık ki son yıllarda, sağlık çalışanlarına yönelik saldırılar çok kolayca gerçekleştirilebilmektedir. Yaralamalar medya için artık haber değeri dahi taşımamaktadır. Sağlıkta Dönüşüm Programı ile sağlık ortamı can güvenliğinin olmadığı karanlık izbe sokaklardan farksız hale gelmiştir. Bu programın müsebbibleri hiçbir uyarıya kulak asmadan halkın hastalığından sermayeye para kazandırma faaliyetlerini yürütmektedirler. Bu uğurda hekimlerin, sağlık çalışanlarının hayatını, sağlığını görmezden gelmektedirler.

1980’den bu tarafa Sağlıkta Dönüşüm Programı’nı yürürlüğe sokan ve uygulayan, üst düzey ve alt düzey bütün yöneticilerin gerçekleşen her saldırıda, her can kaybında sorumluluğu vardır. Kendilerini kınıyoruz. Bugüne kadar şifa verdiği, iyileşmeleri için gecesini gündüzüne katıp çalıştığı hastaları ve bütün meslektaşlarımız adına, meslektaşımız Dr. Aynur Dağdemir'in anısı önünde saygıyla eğiliyor, sevenlerine, yakınlarına ve sağlık camiamıza başsağlığı diliyoruz.”

Kadına ve sağlıkçıya yönelik şiddet sona ersin

Sağlık ve kadın örgütleri, Samsun’da görev yapan Dr. Aynur Dağdemir’in birlikte çalıştığı kadın sağlık çalışanına yönelik şiddeti önlemeye çalışırken vahşice öldürülmesini, sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti ve kadın cinayetlerini protesto etmek amacıyla 24 Kasım 2015 Salı günü Türkiye çapında eylemler gerçekleştirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güvenlik Kodu * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.