TTB’den TUS’ta soru krizine çözüm çabası

Haberler

ÖSYM’nin 20 Eylül’de gerçekleştirdiği TUS’ta, hatalı soru iddialarıyla başlayan ve konunun mahkemeye taşınmasıyla devam eden kriz, sınav sonuçlarının açıklanmasını geciktirdi. ÖSYM, TTB’nin önerisi doğrultusunda hatalı sorularla ilgili olarak 4 uzmanlık derneğinin görüşlerini aldı. Şimdi ÖSYM’nin daha fazla gecikmeden, hekimleri daha fazla mağdur etmeden TUS sonuçlarını açıklamasını bekliyoruz. 

Tıp Dünyası – ANKARA

ÖSYM’nin 20 Eylül’de gerçekleştirdiği Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı’nda (TUS), hatalı soru iddialarıyla başlayan kriz, sınav sonuçlarının açıklanmasını da geciktirdi. On bini aşkın hekim, hatalı soru krizinin aşılmasını ve sonuçların açıklanmasını bekliyor.

ÖSYM, TTB ile gerçekleştirilen görüşmeler sonucunda, mahkeme sürecinin sonuçların açıklanmasını fazlasıyla geciktirebileceğinden hareketle, ilgili 4 uzmanlık derneğine hatalı sorulara ilişkin görüş sordu. Dernekler, TTB’nin çabalarıyla 3 iş günü içerisinde, bilirkişi raporlarını ÖSYM’ye ilettiler. Hekimler, uzmanlık derneklerinin görüşlerini alan ÖSYM’nin daha fazla gecikmeden, hekimleri daha da fazla mağdur etmeden TUS sonuçlarını açıklamasını bekliyor. 

TTB’nin sürece müdahalesi

TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Bayazıt İlhan, Genel Sekreter Prof. Dr. Özden Şener, Tıp Eğitimi Kolu’ndan Prof. Dr. Gülriz Erişgen, Asistan Hekim Kolu'ndan Dr. Pelin Yargıç, Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Dr. Asuman Doğan ve TTB Hukuk Bürosu'ndan Av. Ziynet Özçelik’ten oluşan TTB Heyeti, konuyla ilgili olarak 5 Kasım 2015 akşam saatlerinde ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir'le bir görüşme gerçekleştirdi. 2 saat 15 dakika süren görüşmede Prof. Demir'e sınava giren adayların mağduriyetlerine ve beklentilerine ilişkin bilgi verildi ve sonuçların mümkün olan en erken tarihte ilan edilebilmesine yönelik TTB önerileri paylaşıldı.

Uzmanlık derneklerine görüş soruldu

Görüşmenin ardından ÖSYM, TTB’nin önerdiği biçimde, hatalı 3 soruyla ilgili olarak 4 uzmanlık derneğine görüş sordu. Uzmanlık derneklerinin görüşlerini alan ÖSYM’nin hızla sonuçları açıklayarak, hekimlerin mağduriyetlerini gidermesini bekliyoruz. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güvenlik Kodu * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.