TTB Merkez Konseyi Üyeleri ve Tabip Odaları Temsilcileri, Basın Emekçileri ile Bir Araya Geldi

Gündem Haberler

Tıp Dünyası Haber Merkezi

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyeleri ve tabip odalarının temsilcileri, 9 Ocak 2023 günü Ankara’daki basın emekçileri ile kahvaltılı bir buluşma gerçekleştirdi.

Toplantının açılış konuşmasını TTB Merkez Konseyi II. Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten yaptı. Tüm basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak söze başlayan Ökten, hekimlik tarihinden atıflar yapmasının ardından bugün, kapitalist sistemin neoliberal politikalarının her anlamda çöküşe yol açtığı bir dönemden geçildiğini belirtti. Mesleki ve demokratik olarak yaşamın her alanında mücadele eden bir örgüt olarak TTB’nin hemen her dönem iktidarların hedefi olduğunu anımsatan Ökten; bugün de Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın tutuklanması, Merkez Konseyi’nin görevden alınması talebiyle dava açılması ve Merkez Konseyi üyeleri hakkında soruşturma başlatılması ile çok yönlü bir saldırı dalgasıyla karşı karşıya olunduğunu kaydetti. Ökten, sözlerini şöyle noktaladı:

TTB hangi iktidar olursa olsun halkın sağlığı, toplumun yararı için doğruyu söylemekten asla vazgeçmemiştir/vazgeçmeyecektir. Binlerce yıllık hekimlik değerlerimize dayanan Hekimlik Andımızda topluma söz verdiğimiz gibi; “Tehdit ediliyor olsak bile, tıbbi bilgimizi, insan haklarını ve bireysel özgürlükleri çiğnemek için kullanmayacağız.”

Dr. Ali İhsan Ökten’in konuşmasının tamamı için tıklayın.

Toplantıda daha sonra basın emekçilerinin sorularını yanıtlayan TTB Merkez Konseyi üyeleri, üç koldan yürüyen hukuki sürece ilişkin bilgi verdi. “Örgüt üyeliği” iddiasıyla açılan soruşturmada usulsüz bir gizlilik kararı alındığına dikkat çeken TTB Merkez Konseyi üyeleri, tek örgütlerinin TTB olduğunu ve kanunla belirlenenler dışında bir faaliyet yürütmediklerini, bu koşulda hukukun kırıntısı dahi varsa görevden alma kararının verilemeyeceğini ifade etti. TTB Merkez Konseyi üyeleri, TTB’nin 70 yıllık tarihinde defalarca iktidarların hedefi olduğunun ancak 12 Eylül cuntası da dahil olmak üzere hiçbir zaman TTB’nin ele geçirilemediğinin altını çizdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güvenlik Kodu * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.