Ata abimizi andık

Haberler

Tıp Dünyası – ANKARA

Türkiye’de toplumcu sağlık hareketinin öncülerinden Dr. Ata Soyer, aramızdan ayrılışının dördüncü yılında çeşitli etkinliklerle anıldı.

Soyer için ilk etkinlik 19 Mart 2017 Pazar günü saat 12.30’da Ankara-Karşıyaka Mezarlığı’ndaki kabri başında gerçekleştirildi. Anmaya Dr. Ata Soyer'in annesi Sıdıka Soyer, babası Mustafa Soyer, TTB İkinci Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, Ankara Tabip Odası (ATO) Başkanı Dr. Vedat Bulut ve ATO Yönetim Kurulu üyesi Dr. Onur Naci Karahancı, Soyer’in yakınları, hekimler ve sağlık çalışanları katıldılar.

Katılımcıların Soyer ile duygularını, anılarını paylaştıkları konuşmaların ardından anma töreni sona erdi. 

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Diyarbakır Tabip Odası ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) tarafından düzenlenen “Ata Soyer’le Buluşma” etkinliği de aynı gün Diyarbakır’da gerçekleştirildi.

TTB Merkez Konseyi üyesi Prof. Dr. Taner Gören, Dev-Sağlık İş’ten Menderes Tutuş, Ata Soyer Sağlık ve Politika Okulu’ndan Arzu Türkmen ve SES MYK üyesi Fikret Çalağan’ın konuşmacı olduğu etkinlikte, sağlıkçıların mücadele geleneği çeşitli boyutlarıyla ele alındı.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güvenlik Kodu * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.