‘Onurla, gururla gidiyoruz, döneceğiz!’

Haberler

AKP Hükümetinin hukuksuz KHK’lerle ihraç ettiği bilim insanları, akademisyenlerden TTB eski başkanı Prof. Dr. Özdemir Aktan, TTB eski Yüksek Onur Kurulu üyesi Prof. Dr. Cem Kaptanoğlu, yıllardır emek verdikleri üniversitelerinden öğrencileri, meslektaşları ve mücadele arkadaşlarının alkışları arasında, çiçeklerle, geçici olarak uğurlandılar.

Tıp Dünyası – HABER MERKEZİ

7 Şubat 2017 tarihinde yayımlanan 686 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlerinden ihraç edilen akademisyenlerden Türk Tabipleri Birliği (TTB) eski başkanı Prof. Dr. Özdemir Aktan ve TTB eski Yüksek Onur Kurulu üyesi Prof. Dr. Cem Kaptanoğlu, yıllardır emek verdikleri üniversitelerinden öğrencileri, meslektaşları ve mücadele arkadaşlarının alkışları arasında, çiçeklerle, geçici olarak uğurlandılar.

TTB ve İstanbul Tabip Odası’nın (İTO) çağrısıyla 21 Şubat 2017 günü Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde biraraya gelen tıp fakültesi öğrencileri, hekimler, TTB ve İTO temsilcileri, ilk olarak Aktan’ın hastanedeki odasında buluştular. Aktan burada yaptığı konuşmada, 1988 yılından beri görev yaptığı üniversiteden ayrılmak zorunda kaldığını, öğrencilerini, asistanlarını ve birlikte çalıştığı mesai arkadaşlarını çok özleyeceğini belirtti. Dr. Aktan, "Bir geri dönüşü de özlemle bekleyeceğim. Bir geri dönüş için gayret sarf edeceğim. Bunu bir geçici ayrılık olarak düşünüyorum" diye konuştu.

Prof. Dr. Özdemir Aktan ihracıyla ilgili olarak şu değerlendirmeyi yaptı:

“Hiçbir suçum olmadığı halde görevimden ihraç edildim. Neden gönderildiğimi de bilmiyorum. Oysaki ben 11 senedir Marmara Üniversitesi’nde hizmet veriyorum. Bir sürü öğrenci yetiştirdim. Benim buradan gitmemle hastane çok fazla bir şey kaybetmeyecek. Çünkü eksikliğimi arkadaşlarım tamamlayacak. Ama üniversite çok şey kaybedecek. Ben geri dönmek üzere gidiyorum. Öğrencilerimi, arkadaşlarımı, hocalarımı özleyeceğim.”

‘Başım dik gidiyorum’

Prof. Dr. Cem Kaptanoğlu da, aynı gün Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden, “Cem Kaptanoğlu onurumuzdur” sloganları, alkışlar arasında uğurlandı. Kaptanoğlu, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Ben buradan ayrılıp gittiğim zaman, onurla gururla, başım dik gideceğim. Çünkü, barış için, özgürlük için, kardeşlik için, eşitlik için bir imza verdim. Bu sadece savaşla ilgili bir imza değildir. Türkiye’nin ülkenin kötüye gidişiyle ilgili bir tepki vermenin gereğini yaptım. Biliyoruz ki kötüye gidiş sadece savaşla ilgili değil. Her alanda bir kötüye gidiş vardır. Değerlerimiz yıpranıyor, kadim doğrular parça parça ediliyor. Bunlar için imza verdim. Bunun sonuçlarına baştan beri katlanacağım kararlılığı içindeydim. Söylediğim gibi ben buradan onurla, gururla gidiyorum. Ama onlar, çok kısa süre içerisinde; bu üniversitenin dekanı, dekan yardımcıları, bu üniversitenin rektörü Hasan Gönen, bu olayları, üniversiteden bu ihraçları utançla anacaklar. Bu öğretim üyelerini, barıştan, kardeşlikten yana öğretim üyelerini üniversiteden atan kişi olarak tanımlanacaklar. Bu utanca katlanmaları konusunda yine ben varım, yardımcı olurum!”

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güvenlik Kodu * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.