Ankara Katliamı’nda ihmali bulunan kamu görevlilerine suç duyurusu

Haberler

TTB, DİSK, KESK ve TMMOB ve TTB, 10 Ekim 2015 Ankara Katliamı'yla ilgili olarak, "kasta varan ağır ihmalleri" bulunan tüm kamu görevlilerinin yargılanması talebiyle 23 Kasım 2015 tarihinde Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. 

Tıp Dünyası – ANKARA

TTB, DİSK, KESK ve TMMOB ve TTB, 10 Ekim 2015 Ankara Katliamı'yla ilgili olarak, "kasta varan ağır ihmalleri" bulunan tüm kamu görevlilerinin yargılanması talebiyle 23 Kasım 2015 tarihinde Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. 

TTB, DİSK, KESK ve TMMOB yöneticileri, konuyla ilgili olarak 23 Kasım 2015 Pazartesi günü saat 11.30’da Genel-İş Sendikası Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenlediler. Basın toplantısına DİSK Genel Başkanı Kani Beko, KESK Eş Başkanları Şaziye Köse ve Lami Özgen, TMMOB Genel Sekreteri Dersim Gül ve TTB Genel Sekreteri Prof. Dr. Özden Şener katıldılar. Basın açıklamasını DİSK Genel Başkanı Kani Beko okudu.

Aradan geçen süre içinde sorumluluğu olan hiçbir kamu görevlisinin hesap vermediğini belirten Beko, şöyle konuştu:

“Mitingimizi kana bulayan canlı bombaların ismini, yerini, yurdunu bilip patlayana kadar yakalamadıklarını itiraf edenler henüz hesap vermedi. Katillerin, polisin kontrol noktalarını da geçerek Ankara’nın göbeğine kadar gelişlerine seyirci kalanlar henüz hesap vermedi. Katliamın ardından tüm işaretler, hükümetin ‘öfkeli çocuklar’ gözüyle baktığı bir örgütü gösterirken ve ortada başka hiçbir delil yokken ‘kokteyl terör’ diyerek soruşturmayı saptıranlar, ‘Saldırı sonrası oyumuz yükseliyor’ diyenler henüz hesap vermedi. Katliamın öncesinde her ne hikmetse ortada görünmeyenlerin, katliamların ardından yaralılara ve anma törenlerine gaz atanlar henüz hesap vermedi. Halkın 7 Haziran’da ortaya çıkan iradesini yok sayıp, savaş ve katliam politikalarını tırmandırarak, halkı kan ve göz yaşı ile tehdit ederek tek başına iktidar kuranlar henüz hesap vermedi! Ama hesap verecekler.”

“Kasta varan ağır ihmalleri bulunanlar”

Beko, 10 Ekim Ankara Mitingi’nin düzenleyicisi kurumlar olarak, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduklarını, Emek-Barış-Demokrasi mitinginde yaşanan katliamda, en hafif tabiri ile, “kasta varan ağır ihmalleri” bulunan kamu görevlilerinin yargılanmasını talep ettiklerini belirtti. Beko, “Yüz arkadaşımızı yitirdiğimiz katliamın davası ‘Yüzyılın Davası’ olacak ve bu davayı biz kazanacağız!” diye konuştu.

Hakkında suç duyurusunda bulunulan kamu görevlileri

  1. Başbakan Ahmet Davutoğlu 
  2. İçişleri Bakanı Selami Öztürk  
  3. Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan
  4. Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz
  5. EGM İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç
  6. Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar
  7. Ankara Emniyet Müdürü Kadri Kartal
  8. Sorumluluğu bulunan diğer kamu görevlileri  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güvenlik Kodu * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.