Denizli Tabip Odası eski başkanlarından Dr. Murat Alten yaşamını yitirdi

Haberler

Dr. Gökhan Önem ve Dr. Mustafa Kıvrak’tan Murat Alten anısına…

Güle güle Murat Abi…

Dr. Mustafa Kıvrak
Denizli Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi

Dr. Murat Alten, ilk ve orta öğrenimini Ankara 'da tamamlıyor. Ankara Atatürk Lisesi’ni bitirdikten sonra 1977 yılında Ankara Tıp Fakültesi’nden mezun oluyor. Önce İzmir’de genel cerrahi ihtisası sonra Ankara Yüksek İhtisas’ta kalp damar cerrahisi ihtisasını tamamlıyor. 1989 yılından beri Denizli Devlet Hastanesi’nde çalışıyor.

Yıl 2015, dolu bir yaşam. Her anı mutlaka insanlık adına bir uğraşı ile geçmiştir. Uzun yıllar tek başına kalp damar cerrahı olarak Denizli Devlet Hastanesi gibi büyük bir hastanede çalışıyor. Aralarda izin olsa da 365 gün icapcı. Yorucu yıpratıcı olduğu kesin. Yıpranma payı konusu mecliste görüşülecekmiş. Bakalım ne zaman görüşülecek. Merak ederim biz doktorlarla ilgili icap, nöbet, çalışma saatleri ve diğer konularla ilgili kanun yönetmelik hazırlanırken kimler yapıyor ve hangi kriterleri dikkate alıyorlar. Bunları yapan insanların deneyimi ne? Sadece merak…

Zaten bizde mesleğinde başarılı olanların değil, mesleğini sevmeyen, mesleğinde başarılı olmayanların makam olarak yükseleceği bir sistem var. Bu söylediklerim herkes için geçerli değil tabi ki. Bu söylediğim bütün meslekler için geçerli. Meslek bir atlama tahtası oluyor Bir hekim mesleğinin ilk yıllarında streslidir, bazı konularda deneyimsizdir. Yıllar geçtikçe hem mesleğinde hem de meslek dışı konularda deneyimi artar. Emekliliğe yaklaştıkça artık her bakımdan usta olmuştur. Mesleğini keyifle yapar. Her türlü probleme karşı soğukkanlıdır. Mesleğinden ve hayattan keyif alma zamanıdır artık. Devletin gözünde ise yeni mezun olan bir hekimle aranda bir fark yoktur. Emekli olunca hastalıklar da başlar programlanmış gibi. Birçok hayat kurtaran hekim kendi hayatını kurtarmak ister.

Dr. Murat Alten, entelektüel, mesleki ve sosyal ortamlarda sohbeti keyifli bir kişilikti. Basit bir konu olsa bile o konuda da söyleyeceği güzel bir fikri olurdu. Bir süre görüşmemiş isek konuşacağımız konular birikmiştir, onları analiz ederiz. Malum ülkemizdeki gündem sık değişir. Merak ederiz Murat abimiz şu konularda ne düşünüyor diye. Bundan sonra gündem değişecek ama onun yorumlarından yoksun kalacağız. Davraz'a kayak için gideriz, giderken, gelirken ve kayak yaparken her anı keyifle geçer. Yemekli toplantılarda toplantıyı uzatıp sohbeti koyulaştırmak isteriz. Meslek ile ilgili toplantı olur acaba Murat Bey ne diyecek diye herkes merak eder. Zorlu bir vaka karşısında tecrübe birikiminden faydalanmak için fırsat ararsın. İşte böyle.

Gerçek ile gerçek olmayanı ayırt edemediğin zaman olur ya işte şimdilerde tam öyleyiz. Sabahleyin kalktığımızda var gibi olur sonra yok gibi. Gerçek gibi… Yalan gibi… Şaka gibi… Anlayamadık bu işi güle güle Murat abi…

Denizli sadece bir hekimi değil, aydınlık bir yüzünü de kaybetti

Dr. Gökhan Önem
Denizli Tabip Odası Başkanı

Denizli’ye ilk geldiğim 2001 yılından beri tanıdığım meslektaşım, kalp ve damar cerrahisinin duayenlerinden Dr. Murat Alten ağabeyimizi ebediyete uğurladık. Denizli Tabip Odası’nda iki dönem başkanlık da yapan Dr. Murat Alten, tabip odamızın her dönem öncülerinden olmuştur. Bu dönem de delegasyonda görev yapan ve birlikte çalışmaktan son derece onur duyduğum Dr. Murat Alten’in vefatıyla Denizli sadece kıymetli bir hekimini kaybetmedi. Aynı zamanda entelektüel birikimiyle, taşıdığı hayat enerjisiyle çevresine ışık saçan, her zaman yüzü güneşe dönük aydınlık bir yüzünü de kaybetti.

                Her ölüm acı, her ölüm erken. Ancak bazı ölümler daha acı, bazı ölümler çok daha erken.

                Üzüntümüz büyük kaybımızdan!

                Üzüntümüz çaresizliğimizden…

                Ölüm herkesi eşit yapar. Farkı yaratan geride bırakılan izler ve eserlerdir.

                Dr. Murat Alten, hastalarında ve çevresinde bıraktığı anılarla, izlerle, yazmış olduğu eserlerle kendini ölümsüzleştirmiştir.

                Yolun açık olsun iyi insan!

                Yolun açık olsun güzel insan!

                Işıklar içinde uyu…

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güvenlik Kodu * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.