“Beyaz Nöbet” Başladı: Hakkımız Olanı Alana Kadar Mücadeleye Devam!

Gündem Haberler

Hekimlerin ekonomik ve özlük haklarında düzenleme içeren yasa tasarısının geri çekilmesine ve ocak ayında görüşüleceği söylenmesine karşın hâlâ görüşülmemesine karşı 4 Şubat’a kadar devam edecek “Beyaz Nöbet”, 26 Ocak 2022 günü Türk Tabipleri Birliği (TTB) önünde ve eş zamanlı olarak illerde düzenlenen basın açıklamasıyla başladı.

Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı

Basın açıklamasında ilk sözü TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı aldı. Sağlık sisteminin ne toplumun sağlık hakkını karşılayabildiğini ne de sağlık emekçilerinin insanca yaşayabileceği, güvenceli bir çalışma alanı sunabildiğini belirten Korur Fincancı, TTB’nin de bu nedenle hem hekimlerin ve sağlık emekçilerinin hem de toplumun hakları için yürüttüğü “Emek Bizim, Söz Bizim” sloganıyla bir eylem süreci yürüttüğünü hatırlattı. Korur Fincancı sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz bu mücadeleden vazgeçmeyiz. Biz zamanında ‘Bir yemin ettik ki, dönemem’ diyenleriz. Biz yeminlerinden dönmeyenleriz. Biz haklarımızı alana kadar mücadelede ısrarcı olacağımızı hatırlatıyor, TTB’de ve tüm illerde nöbete başlıyoruz. Nöbetimiz yankı bulmazsa, 8 Şubat’ta son kez tek günlük G(ö)REV’de olacağız.”

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Eş Genel Başkanı Hüsnü Yıldırım ve Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası üyesi Reyhan Karadeli, sağlık alanında yaşanan sorunları ve buna karşı taleplerini dile getiren konuşmalar yaptı. Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, Halkların Demokratik Partisi Kocaeli Milletvekili Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Dr. Murat Emir ve Ankara İl Başkanı Dr. Atila Ilıman ile Sol Parti Başkanlar Kurulu üyesi İlknur Başer de bu hak mücadelesinde TTB ve tüm sağlık emek-meslek örgütleriyle dayanışma içinde olduklarını ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güvenlik Kodu * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.