Kadın hekimlerden 8 Mart açıklaması: İkinci sınıf insan muamelesine hayır!

Haberler

TTB Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Kolu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla “Baskıya, sömürüye, ikinci sınıf insan muamelesine, kararlarımızın sorgulanmasına hayır!” açıklaması yaptı.

Tıp Dünyası – ANKARA

TTB Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Kolu, 8 Mart dolayısıyla açıklama yaptı. Açıklamada kadınların, eşit ve özgür insanlar oluncaya kadar mücadelelerini sürdürecekleri belirtilerek, “Mücadele etmemizi, haklarımızı geliştirmemizi engelleyen her şeye “hayır” dedik ve “hayır” demeye devam edeceğiz” denildi.

Açıklamada, bu yıl Arjantin’den İrlanda’ya, İtalya’dan Güney Kore’ye tüm dünyadaki kadınların “Hayatı İstiyoruz” sloganıyla 8 Mart günü yapılan Uluslararası Kadın Grevi’nin de desteklendiği belirtildi. Kadın hekimler bu destek dolayısıyla, 8 Mart günü kollarına mor-siyah kurdeleler takarak çalıştılar.

TTB Kadın Hekim ve Kadın Sağlığı Kolu’nun 8 Mart açıklaması ana hatlarıyla şöyle:

“Geçtiğimiz yıllarda kadınları eşit görmediğinden başlayarak, en mahrem konulardaki kararlarımıza kadar yaşamın her alanında kısıtlama getiren, kadın düşmanı tutum ve davranışları sergilemekte sakınca görmeyen bir iktidardan başkanlık sistemine geçilmesi kadınlara umut değil, ceza olacaktır.

Tarih boyunca hiçbir hakkımız bize bahşedilmedi.  Biz kadınlar tüm haklarımızı mücadele ederek kazandık; ancak eril iktidarlar tarafından yok sayıldı, gasp edildi, sınırlandı, geri alındı. Bize dayatılan yasakları ve sınırları bu güne kadar kabul etmedik, bundan sonra da kabul etmeyeceğiz!

Eşit ve özgür insanlar oluncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz!

Mücadele etmemizi, haklarımızı geliştirmemizi engelleyen her şeye “hayır” dedik ve “hayır” demeye devam edeceğiz!”

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güvenlik Kodu * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.