Emekli hekim maaşlarına ayrımcı zam

Haberler

3 Ağustos 2018 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 7146 sayılı Kanun ile getirilen emekli hekimlere maaş zammı düzenlemesinin sadece Emekli Sandığı mensubu hekimleri kapsaması tepki çekti.

Tıp Dünyası – ANKARA

3 Ağustos 2018 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 7146 sayılı Kanun ile getirilen emekli hekimlere maaş zammı düzenlemesinin sadece Emekli Sandığı mensubu hekimleri kapsaması emekli hekimlerin tepkisini çekti. Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, “Hangi sosyal güvenlik kurumundan emekli olduğuna bakılmaksızın bütün emekli hekimlerin maaşlarına zam yapılmasını istiyoruz” dedi.

Prof. Dr. Sinan Adıyaman, söz konusu düzenlemeyle ilgili olarak Tıp Dünyası’na yaptığı değerlendirmede, şunları söyledi:
“Biz TTB olarak uzun süredir emekli olan meslektaşlarımızın, emekli olduktan sonra rahat geçinebilmeleri, ikinci bir işte çalışabilmeleri ve buna ihtiyaç duymamaları için emekli maaşlarının düzeltilmesini uzun zamandır istiyorduk ve teklif ediyorduk. Bunun uzun zaman sonra da olsa verilmesi tabii ki memnuniyet verici. Ama burada bile hekimler arasında kurum farkı gözetilmesini, Emekli Sandığı’ndan emekli olan hekimlerin bu zammı alacağını, SSK ve Bağkur’dan emekli olanların ise alamayacağını görmemiz bizi üzdü. Bununla ilgili itirazlarımızı yaptık ancak bu itirazlarımız kabul edilmedi. Ayrıca, ekonomik krizin etkisiyle verilen bu zam da yetersiz kalmıştır. Bu bile düzenlemenin yeterli olmadığını gösteriyor. Bunun yeniden düzenlenmesi için gerekli girişimlerde bulunacağız.”

Adaletsiz düzenleme onarılmalı

TTB Emekli Hekimler Kolu Başkanı Dr. Erdinç Köksal da, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya yazdığı açık mektupta, “Maaşları zaten Emekli Sandığı emeklilerinin çok gerisinde olan SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin lütfen sessiz çığlığını duymanızı ve bu adaletsiz düzenlemeyi onarıcı bir girişimde bulunmanızı bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güvenlik Kodu * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.