Türkmen ve Karaman’ın ihracını kabullenemiyoruz!

Haberler

TTB Yüksek Onur Kurulu, iki üyesinin üniversitedeki görevlerinden KHK ile ihraç edilmesine tepki gösterdi.

Tıp Dünyası – ANKARA

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Yüksek Onur Kurulu, kurul üyeleri Prof. Dr. Taha Karaman ve Yrd. Doç. Dr. Hafize Öztürk Türkmen’in 22 Kasım 2016 tarihinde yayımlanan 677 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki görevlerinden ihraç edilmelerine tepki gösterdi.

TTB Yüksek Onur Kurulu’nun açıklamasında, “Olağanüstü Hal KHK’ları ile yüzlerce akademisyenin üniversitelerinden ihraç edilmesi ülkemizde hukuksuzluğun, keyfiliğin, değerbilmezliğin egemen olmasının tescilidir” denildi. 

TTB Yüksek Onur Kurulu’nun yazılı açıklamasında: “Hekimlik mesleğinin onurunu korumak öncelikle bu ülkenin onurunu, en azından Anayasa’sında tanımlanmış olan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olma vasfını korumaktan geçer” denilen açıklamada, yaşanan ihraçlar “hukuksuzluğun, keyfiliğin, değerbilmezliğin egemen olmasının tescili” olarak nitelendi. 

“Sağlık ortamını ve hekimliğin onurunu koruma görevi verilmiş olan TTB Yüksek Onur Kurulu’ndan da iki üyemizin; Yrd. Doç Dr. Hafize Öztürk Türkmen ve Prof. Dr. Taha Karaman’ın üniversitelerinden ihraç edilmesini kabullenemiyoruz” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Her şart ve durumda, tıp eğitiminde ve sağlık hizmetlerindeki katkıları ve bilimsel çalışmaları ile kendilerini ispatlamış olan arkadaşlarımızın, daha da önemlisi ölümlere alıştırılmaya çalışılan ülkemizde, ‘insanlar ölmesin çığlığını ve barış talebini’ dillendiren Yrd. Doç. Dr. Hafize Öztürk Türkmen ve Prof. Dr. Taha Karaman’ın tarafında, gücün değil insanlığın yanındayız.”

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güvenlik Kodu * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.