Bu kilit nereye?

Haberler

6 Ocak 2017 tarihli KHK ile kamu görevinden alınan akademisyenlerin odaları asma kilitle kilitlendi, bilgisayarlarına ve özel eşyalarına el konuldu.

Tıp Dünyası – HABER MERKEZİ

6 Ocak 2017 tarihli Kanun Hükmünde Kararname ile kamu görevinden alınan akademisyenler arasında TTB eski İkinci Başkanı ve Genel Sekreteri Prof. Dr. Feride Aksu Tanık ve TTB Kadın hekimlik ve Kadın Sağlığı Kolu üyesi Doç. Dr. Aslı Davas ve TTB üyesi hekimler bulunuyor.

Ege Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı öğretim üyeleri olan Aksu Tanık, Davas ve Ege Üniversitesi’nde görevden alınan diğer imzacı akademisyenler “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisini imzaladıklarından bu yana Rektörlüğün hedefindeydi.

Edinilen bilgilere göre, Ege Üniversitesi Rektörlüğü Ocak 2016’da başlattığı soruşturmayı tamamlayarak 6 Kasım 2016 tarihi itibarıyla imzacı akademisyenlerin ihracı talebiyle YÖK’e iletti. Kanun Hükmünde Kararnameler ile ihraç edilen akademisyenlere üniversiteleri çalışma odalarını boşaltmaları için süre tanırken, Ege Üniversitesi bir ilke daha imza attı. Hafta sonunda akademisyenlerin odalarının kilitleri değiştirildi, kapılarına asma kilitler takıldı. Akademisyenlerin kişisel eşyalarını almak için çalıştıkları bölümlere girişleri engellendi. Rektörlük Hukuk Müşavirliğinin KHK ile 9 Ocak tarihinde yaptığı suç duyurusuna dayandırılan ve akademisyenlerle avukatlarının eşlik etmesine izin verilmeyen aramalar yapılarak bilgisayarlarına el konuldu.

Konuyla ilgili olarak Tıp Dünyası’na değerlendirmede bulunan Doç. Dr. Aslı Davas, Rektörlük üzerinden yürütülen, kriminalize edilmiş, bütünüyle hukuksuz bir muameleye maruz kaldıklarını söyledi. Davas, “16 yıldır Ege Üniversitesi’ndeyim. Haklarımız var, emeklerimiz var. Sadece akademisyenlik yapmadık, hizmet ürettik biz orada. Bu nedenle iki kat yaraladı diye konuştu. Davas, bütün hukuki yollara başvuracaklarını ve görevlerine geri döneceklerini belirtti.

Prof. Dr. Feride Aksu Tanık da, Ege Üniversitesi Rektörlüğü’nün bu icraatı ile akademi tarihinin en karanlık en siyah sayfalarına kaydedilmeyi hak ettiğini söyledi.

TTB’den açıklama

TTB Merkez Konseyi de, “Meslektaşlarımızın yanında olduğumuzu, görevlerine dönmesi için tüm kurumsal ve hukuksal olanaklarımızla mücadelemizi sürdüreceğimizi kamuoyuyla paylaşırız” açıklamasını yaptı.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güvenlik Kodu * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.