Üniversite Asistan Hekimleri Dört Bir Yanda Eylemdeydi: Ek Ödeme Adaletsizliği Ortadan Kaldırılsın!

Gündem Haberler

Asistan hekimler, Sağlık Bakanlığı Yeni Ek Ödeme Yönetmeliği’nin üniversite hastanelerinde çalışan asistan hekimleri kapsamaması ve uzmanlık eğitimi alan asistanlar arasındaki gelir eşitsizliğini gidermemesi üzerine 1 Eylül 2022 günü birçok ildeki hastanelerde basın açıklamaları düzenledi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyeleri, tabip odaları yöneticileri, Asistan ve Genç Uzman Hekim komisyonlarının üyeleri de basın açıklamalarına katılarak asistan hekimlere destek verdi.

Özlük hakları için verdikleri mücadelede yaklaşık bir yıl önce kendilerine sözler verildiğini, müjdeler duyurulduğunu ancak o günden bu yana sürekli oyalandıklarını söyleyen asistan hekimler; sağlıkta şiddet, nöbet sayıları, nöbet ertesi izin hakkı, emekliliğe de yansıyan tek ödeme gibi konu başlıklarında hiçbir somut adım atılmadığını belirtti. Yeni yönetmelikte sağlanan gelir artışının üniversitede çalışan hekimleri kapsamamasına ve “gelir getiren/getirmeyen” ayrıştırmasına tepki gösteren asistan hekimler; hakları için mücadele ederken hekimlerin bölünme çabasına prim vermeyeceklerini de vurguladı. Basın açıklaması şu sözlerle son buldu: “15 Eylül 2022 tarihine kadar tatmin edici düzenlemeler YÖK/SBA/yabancı uyruklu asistan hekim gibi ayrımlara gidilmeden uygulamaya geçirilmezse bu tarihten sonra Türkiye’nin dört bir yanında iş bırakma eylemleri dahil hak arayışlarımızı daha gür sesle yapacağımızı bildiririz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güvenlik Kodu * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.