TTB ve TEB Arasında “TEBRP Web ve Mobil Uygulamalarının Kullanılmasına Dair Protokol” İmzalandı

Haberler

Türk Tabipleri Birliği (TTB) ile Türk Eczacıları Birliği (TEB) arasında 23 Haziran 2021 günü TTB’ye üye olan hekimlerin ücretsiz olarak TEBRP veri tabanı kullanabilmesine olanak tanıyan “TEBRP Web ve Mobil Uygulamalarının Kullanılmasına Dair Protokol” imzalandı.

TEB Genel Merkezi’nde düzenlenen protokol imza törenine TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, TEB Merkez Heyeti Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak, TTB Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Bulut, TEB Genel Sekreteri Ecz. Arman Üney, TTB Merkez Konseyi üyesi Dr. Alican Bahadır ve TEB Merkez Heyeti üyesi Ecz. Hasan Buminhan Yavuz ile TEBRP programını yazıp güncelleyen eczacılar, yazılımcılar ve donanım uzmanları katıldı.

Törende ilk sözü alan TEB Merkez Heyeti Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak, 16 kişilik TEBRP yazılım ekibini tanıttı. Çalışmanın arka planında yer alan birikimden söz eden Çolak, TTB ile imzalanan bu protokolün iki meslek örgütü arasında yeni bir işbirliği olduğunun altını çizdi.

TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı da bu protokol ile hekimlerin çok önemli bir olanağa kavuştuklarını ifade etti ve tüm TTB üyeleri adına TEBRP ekibine teşekkürlerini iletti.

Protokol imza töreninin ardından günün anlamını yaşatmak amacıyla birlikte anı fotoğrafları çekildi.

Protokol sayesinde TTB üyesi hekimler TTB kimlik kart numarası ile aşağıda yazılı bulunan verilere masaüstü/dizüstü bilgisayarları ve mobil aygıtlarından ücretsiz olarak ulaşabilecek, kullandıkları ilaçlar hakkında en güncel bilgileri alabilecekler:

  • İlaç, ara ürün, takviye edici gıda, tıbbi malzeme kategorilerinde 22.000’in üzerinde müstahzar,
  • 2.800’ün üzerinde aktif bileşen,
  • 26.000’in üzerinde müstahzar görseli,
  • 2004 yılından günümüze 200.000’e yakın fiyat hareketi,
  • 30.000’e yakın KÜB/KT/prospektüs,
  • 640.000’i aşkın etkin madde etkileşim verisi,
  • 7.500’e yakın etkin madde besin etkileşim verisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güvenlik Kodu * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.