Barış ve hekimlik değerleri için 27 Aralık’ta Ankara Adliyesi’ndeyiz

Haberler

Tıp Dünyası – ANKARA

2016-2018 dönemi Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyeleri hakkında, 24 Ocak 2018 tarihinde yapılan “Savaş Bir Halk Sağlığı Sorunudur” başlıklı açıklama nedeniyle açılan dava, 27 Aralık 2018 tarihinde Ankara’da 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlanacak. TTB Merkez Konseyi konuyla ilgili olarak düzenlediği basın toplantısında, “Savaşların olmadığı, barış içinde, eşit, adil, sağlık hakkının güvence altında olduğu bir dünyayı özleyen ve bu özlemle çaba harcayan herkesi, 2016-2018 dönemi TTB Merkez Konseyi yöneticileri ile dayanışmaya çağırdı.

10 Aralık 2018 tarihinde TTB’de gerçekleştirilen basın toplantısına, TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, TTB Genel Sekreteri Dr. Bülent Nazım Yılmaz, TTB Merkez Konseyi üyeleri Dr. Selma Güngör ve Prof. Dr. Gülriz Erişgen ile Ankara Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Ali Karakoç’un katıldılar.

Açıklamayı okuyan Prof. Dr. Sinan Adıyaman, “Savaş Bir Halk Sağlığı Sorunudur” başlıklı açıklamanın, evrensel olarak hekimlerin savaşlara karşı duruşunu ifade ettiğini, bu nedenle de Dünya Tabipler Birliği başta olmak üzere tüm hekim birlikleri ve uluslararası akademik çevreler tarafından desteklendiği hatırlattı.

“Savaş Bir Halk Sağlığı Sorunudur” açıklaması ve tespitinin, TTB’nin görev ve sorumluluklarından ayrı değerlendirilemeyeceğine ve yargılanamayacağını belirten Adıyaman, “Yaşatmaya ant içmiş bir mesleğin mensupları olarak yaşamı savunmanın, barış iklimine sahip çıkmanın birincil görevimiz olduğunu buradan bir kez daha ifade ediyoruz” diye konuştu.

Adıyaman, tüm hekimler, kitle örgütleri, sendikalar ve barış içinde yaşama çabası içinde olan herkesi, TTB’ye destek için 27 Aralık 2018 Perşembe günü saat 09.00’da Ankara Adliyesi’ne davet etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güvenlik Kodu * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.