Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu annesinin cenaze törenine katıldı

Haberler

Tıp Dünyası – HABER MERKEZİ

Sincan F Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan Toplum ve Hekim Dergisi Editörü Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu, vefat eden annesi Saliha Hamzaoğlu’nun, İzmir’de gerçekleştirilen cenaze törenine katıldı.

Saliha Hamzaoğlu, oğlu Onur Hamzaoğlu’nun tutuklanmasından kısa süre sonra zona teşhisiyle hastaneye kaldırılmış, ardından beyin kanaması geçirerek uzun süre yoğun bakımda kalmıştı. Saliha Hamzaoğlu 4 Mayıs 2018 Cuma günü yaşamını kaybetti. Defalarca başvuru yapılmasına rağmen hastanede yattığı süre boyunca annesini görmesine izin verilmeyen Onur Hamzaoğlu, 6 Mayıs 2018 günü jandarma nezaretinde Ankara’dan İzmir’e getirilerek, cenaze törenine katıldı.

Önce annesinin Göztepe’deki evine daha sonra da evin yanında bulunan Hacı Ahmet Tatari Cami’ine getirilen Hamzaoğlu, ailesi ile birlikte taziyeleri kabul etti. Hamzaoğlu’nun cami bahçesinde yapmak istediği konuşmaya jandarmalar tarafından izin verilmedi.

Cenaze törenine Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel, TTB İkinci Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, TTB Genel Sekreteri Dr. Sezai Berber, TTB Merkez Konseyi üyeleri Dr. Selma Güngör ve Dr. Bülent Nazım Yılmaz, tabip odalarından yönetici ve üyeler, Toplum ve Hekim Dergisi üyeleri, Kocaeli, İstanbul, Ankara ve İzmir’deki üniversitelerden ihraç edilenler başta olmak üzere çok sayıda akademisyen, siyasi parti ve kurum temsilcisi ile Hamzaoğlu’nun meslektaşları, sağlık çalışanları ve yakınları katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güvenlik Kodu * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.