İhraç edilen hekimler özelde çalışabilirler

Haberler

TTB Merkez Konseyi, ihraç edilen hekimlerin özelde çalışmalarının önünde bir engel bulunmadığını hatırlatarak, bununla ilgili “yanlış” uygulamaların düzeltilmesini istedi.

Tıp Dünyası – ANKARA

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi, kamudan ihraç edilen hekimlerin özel sağlık kuruluşlarında çalışmalarının önünde bir engel bulunmadığına dikkat çekti.

İhraç edilen hekimlere özel sektörde iş verilmediği ve bununla ilgili hukuki engel varmış görüntüsünün oluşturulduğu iddialarından hareket eden TTB Merkez Konseyi, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı’na yazı göndererek, kamudan ihraç edilen hekimlerin özel sağlık kuruluşlarında çalışmaları önünde bir engel olmamasına karşın, var olan farklı uygulamaların önlenmesini talep etti. 

TTB Merkez Konseyi, ayrıca tabip odalarına da yazı göndererek, bölgelerinde bu yönde uygulamalar yaşanmaması için, özel sağlık kuruluşları ile sosyal güvenlik ve il sağlık müdürlüklerinin genel yazılara uygun hareketinin sağlanması yönünde çaba harcanması, uygulamaya ilişkin belirtilen çerçevenin dışındaki durumların da TTB’ye iletilmesini istedi. 

TTB’den yapılan açıklamada, kamu görevinden ihraç edilen hekimlerin özel sağlık kuruluşlarında çalışmalarının önünde bir engel bulunmadığı, aksine mesleklerini icra etme haklarını kısıtlayıcı herhangi bir uygulamanın hukuka aykırı olacağı vurgulandı. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güvenlik Kodu * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.