İyilik kazanacak, yeryüzü aşkın yüzü olacak!

Başyazı

Ciddi bir saldırı altındayız.

Öyle böyle değil. Türkiye'de toplumsal muhalefeti tümden yok etmek için kitlesel kıyımlara başladılar. Suruç'un ardından 10 Ekim'de Ankara'da emeğin hakları, demokrasi, barış talepleriyle bir araya gelen onbinlerin ses çıkarmasını IŞİD'ci canlı bombalarla engellediler. 100'ün üzerinde canımızı toprağa verdik. 440'ın üzerinde yaralımız var. Kolunu, bacağını, gözünü kaybeden, vücutlarında kalıcı hasarlar oluşan dostlarımız var.

Saldırı bununla da birmiyor. Canlarımızı alırken aklımızı da almak için herşeyi yapıyorlar. Saldırı bir “kokteyl terör” eylemiymiş! Neymiş bu kokteyl terör? Başbakan'ın açıklamalarından sonra kalemşörleri de yazmaya başladılar: “Kokteyl” şuymuş: Esed rejimi, PKK- PYD, DHKP- C ve DAİŞ'in  etkileşimi ve ortak düzlemi!

Tablo açık. Bunca insanı, bu ülkenin değerlerini katledenlere “öfkeli insanlar” demekten öteye geçmeyecekler, saldırılarını da “bir kokteylin parçası” diyerek önümüze koyacaklar. Katliamları önlemedikleri gibi aklımızı da bulandırmaya devam edecekler!

***

Çatışmalarla, katliamlarla, ölümlerle, tehditlerle gerçekleşen bir seçim yaşadık 1 Kasım'da. Böylece 7 Haziran'da kaybettiği meclis çoğunluğunu geri alan bir iktidar yönetecek Türkiye'yi. Bu ortamda sağlık hakkı mücadelesini, yaşanabilir bir Türkiye mücadelesini sürdüreceğiz. İşimizin zorluğu ortada, ama haklılığımız da. Çünkü sağlık ve yaşam hakkı mutlaktır!

İşimizin zorluğu seçimlerden sonra bitmeyen çatışma ortamı ve sağlık tesislerine yönelik saldırılarla kendini gösteriyor. Silvan'da 12 gün süren sokağa çıkma yasakları, çatışma, ölümler, insanların en temel ihtiyaçlarına ve sağlık hizmetlerine erişememeleri acilen çatışmaların ve ölümlerin durması gerektiğini bir kez daha ortaya koydu. Cizre'de hastaneye roket düştü, şans eseri hastalara ve çalışanlara bir zarar gelmedi.

Böylesi bir ortamın insani de sürdürülebilir de olmadığı çok açık.

***

Paris katliamlarıyla Suriye savaşı kirli yüzünü Avrupa'nın ortasına taşıdı. Yüzlerce masum insanı katleden, sakat bırakan bu saldırılarla birkez daha gördük ki bir an önce Suriye'de barış ortamı sağlanmazsa daha çok insan yerinden yurdundan olacak, denizlerde boğulacak, sefalet koşullarında yaşayacak ve bu canilerin hedefi olmaya devam edecek.

İnsanlık aklını başına toplamalı ve hak ettiği yaşam koşullarına kavuşmak için ele ele vermeli, kandan beslenenlere, sömürüye, talana, doğanın, yaşamın düşmanlarına dur diyebilmeli. Yarın daha geç olmadan, ve çocuklarımızın geleceği daha fazla karartılmadan!

***

Kötülüğün kazanması mutlak olamaz. Mutlaka ölüme karşı yaşamın kazanmasını, hastalığa karşı sağlığın kazanmasını sağlayacağız. Bunu bu ülkenin ve Dünya'nın güzel insanlarıyla dayanışarak başaracağız.

İyilik kazanacak. Patlatarak engelledikleri mitingimizin konuşmasında diyeceğimi bir kez daha yineliyorum. Şairin dediği gibi, mücadelemiz yeryüzünü aşkın yüzü yapma mücadelesidir. Bunu başaracak güç mü?

İnsanlıktadır, bizdedir!

 

Bayazıt İlhan

TTB Merkez Konseyi Başkanı

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güvenlik Kodu * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.