Yastayız, isyandayız!

Haberler

Sağlıkta şiddet bir meslektaşımızı daha aramızdan aldı. Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi’nde görev yapan göğüs cerrahisi uzmanı Dr. Kamil Furtun, uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi.

Tıp Dünyası  – HABER MERKEZİ

Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi’nde görev yapan göğüs cerrahisi uzmanı Dr. Kamil Furtun, 29 Mayıs 2015 tarihinde, görev yaptığı hastanede uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi. Furtun, 31 Mayıs 2015 günü, Samsun’da yüzlerce Samsun’lu vatandaş, hekim ve sağlık çalışanının gözyaşları arasında toprağa verildi. Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Dr. Bayazıt İlhan, TTB Genel Sekreteri Dr. Özden Şener, TTB Merkez Konseyi üyeleri Dr. Hande Arpat, Dr. Hüseyin Demirdizen, Dr. İsmail Bulca,  eski TTB Merkez Konseyi üyesi Dr. Osman Öztürk ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Genel Sekreteri Birsen Seyhan da, Furtun’un cenaze töreninde hazır bulundular.

Dr. Kamil Furtun’un görevli olduğu hastanede yapılacağı ve saat 10.30’da başlayacağı ilan edilen törenin Samsun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dursun Mehmet Mehel’in müdahalesi ile saat 10.00’da başlatılması ve TTB-SES heyetinin kürsüde söz almasının engellenmesi üzerine TTB ve SES temsilcileri, hastanede görevli sağlık çalışanları, hasta ve hasta yakınlarının da katılımıyla hastane önünde bir basın açıklaması düzenlediler. Burada konuşan TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Bayazıt İlhan, Sağlık Bakanı’nı seçimi beklemeden istifaya çağırdı.

Cenaze töreninin gerçekleştirileceği gün Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi’ni ziyarete gelen AKP Samsun Milletvekili Suat Kılıç, sağlık çalışanları tarafından “Bu dökülen kanda hepinizin payı var” denilerek protesto edildi. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun da cenaze namazına silahlı bir koruma ordusu ile katılması büyük tepki topladı. Meslektaşlarının omuzlarında taşınan Dr. Kamil Furtun, cenaze namazının ardından, Samsun Asri Mezarlığı’na defnedildi.

TTB ve SES öncülüğündeki sağlık çalışanları aynı gün saat 14.30’da Çiftlik Caddesi üzerinde buluşarak cadde boyunca yürüyüşe geçtiler. “Bakan istifa!”, “Sağlıkta şiddet istemiyoruz!”, sloganlarıyla yürüyen sağlık çalışanlarına Samsun halkının ve basının yoğun ilgisi ve desteği oldu. Caddenin sonundaki İl Sağlık Müdürlüğü’nün önünde saygı duruşu yapılmasının ardından yapılan basın açıklamasında sağlıkçılar, “Sadece katilin değin, azmettiricilerin de bulunmasını istiyoruz. Yastayız, isyandayız! 1 Haziran 2015 Pazartesi günü hastanelerimize girmiyoruz!” dediler. Eylem, Müdürlüğün önüne siyah çelenk bırakılması ve yoğun alkışlar ile sonlandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güvenlik Kodu * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.