Dayanışmamız gücümüzdür

Haberler

“22 Haziran, Cumartesi günü 70. Büyük Kongremizi gerçekleştireceğiz. Arzumuz, bir kez daha hep birlikte olabilmek. Gönül isterdi ki bu buluşma, kutlamalar için gerçekleşebilsin. Maalesef değil.”

 Dr. Bülent Nazım Yılmaz
Türk Tabipleri Birliği Genel Sekreteri

22 Haziran, Cumartesi günü 70. Büyük Kongremizi gerçekleştireceğiz. Arzumuz, bir kez daha hep birlikte olabilmek. Gönül isterdi ki bu buluşma, kutlamalar için gerçekleşebilsin. Maalesef değil. Sağlık ortamını ve bizlerin yaşamakta olduklarını belirleyen, ülkemizin ekonomi başta olmak üzere sosyal ve siyasal atmosferi içinde sorunlarımızı, sorunlarımızın kaynağını bir defa daha güncelleyerek tartışmak ve günümüz koşullarındaki çözüm yollarını belirlemek, belirlenen çözümleri dayanışarak hayata geçirebilmenin yollarını paylaşmak için biraraya geleceğiz.

Maalesef kutlamak için değil! Çünkü;

  • Hekime ve sağlık emekçilerine yönelik şiddet haberi almadığımız neredeyse bir gün yok!
  • Sabahları, mesleğinin gereklerini yapmak için heyecanla birimine, hastanesine, fakültesine gidebilen hekim neredeyse kalmadı!
  • Çalışma koşullarından, mesleğini uygulamaktan memnun olan, mutlu olan hekim yok denecek kadar az!
  • On yılı aşkın süredir, aşılamada, sanayileşmiş ülkelerin düzeyini bile geçtiğimizle ilgili rakamlar yayımlanmasına karşın kızamık, boğmaca hastaları son yılda gözle görünür bir biçimde arttı!
  • Doktor odası, eğitim salonu olmayan, uşsuz bucaksız koridorlarında bir bölümden diğerine hastaya müdahale zaman sınırında ulaşılması olanaksız, her türden tıbbi malzemenin eksikliği nedeniyle ameliyatların bile aksadığı şehir hastanesi dayatması hemen her ilimizde gerçekleşiyor!
  • Hekim sayısı yetersiz diyerek asgari koşulları sağlanmadan tıp eğitimi bile yapanlar, şimdi yeni mezun pratisyen ve uzman hekimleri keyfi olarak işe başlatmıyor, açlığa mahkûm ediyor!
  • Tüm canlıların ve insanın yaşamlarına karşıtlığın en önemli nedenlerinden birisi olan savaşı, bilimsel bilgiye dayalı olarak “savaş bir halk sağlığı sorunudur” saptamasını paylaşan 2016-2018 dönem TTB Merkez Konseyi üyelerimiz ağır ceza mahkemesinde yargılandı ve hapis cezasına çarptırıldı!

Sıraladıklarımız, sayfalar dolusu sorunlarımızdan yalnızca birkaçı. Ancak bunları hak etmiyoruz bunlara mahkûm da değiliz. Çözüm ellerimizde, çözüm dayanışmamızda, çözüm örgütlü mücadelemizde…

Bu düşünce ve duygularla hepinizi, seçili kurul üyeleri ve ilinizdeki meslektaşlarımızla birlikte 22 Haziran Cumartesi günü, Ankara’ya TTB 70. Büyük Kongresi’ne bekliyoruz.

Sevgi ve saygılarımızla.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güvenlik Kodu * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.