Savaş köprüleri vurur

Haberler

Prof. Dr. Özdemir Aktan’ın, İstanbul Tabip Odası Başkanlığını yürüttüğü 2006-2010 dönemindeki anıları, “Savaş Köprüleri Vurur” adıyla, Nota Bene Yayınları’ndan çıktı.

Tıp Dünyası – ANKARA

2012-2014 Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Özdemir Aktan, 2006-2010 döneminde İstanbul Tabip Odası Başkanlığını yürüttüğü dönemin anılarını kitaplaştırdı. “Savaş Köprüleri Vurur” adını taşıyan kitap Nota Bene Yayınları’ndan çıktı.

İstanbul Tabip Odası (İTO) Başkanı olduğu dönemde, birçok “tarihi” olaya bizzat içinde yaşayarak tanıklık ettiğini belirten Aktan, “Aslında Türkiye’de yaşanan olaylara baktığımızda hepimiz tarihe tanıklık ediyoruz ama çok kolay unutuyoruz” diyor. Kimi zaman eğlenceli, çoğu zaman düşündürücü, üzücü ve acıtıcı olayları yazıya dökerken bir boşluğu doldurmayı hedeflediğini kaydeden Aktan, “Herkesin anlatacağı bir hikâye var” diyerek, herkesi anılarını yazmaya teşvik etmek istediğini de belirtiyor.

Genel cerrahi profesörü olarak görev yaptığı Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 2017 yılında ihraç edildikten sonra, ilk olarak “Akademisyenlerden KHK Öyküleri” adıyla yayımlanan kitap için bir bölüm yazdığını aktaran Özdemir Aktan, kendisinin yazı yazma ile ilişkisine ise esprili bir biçimde yaklaşıyor:

“Üstelik ben bu konuda çok yeteneksizim. Bizim zamanımızda lise yıllarında fen ve edebiyat diye iki bölüme ayrılıyorduk. Fen bölümüne geçebilmek için belli bir notu tutturmak gerekiyordu. Ben de kompozisyon yazmaktan aciz bir adam olduğum için en büyük korkularımdan bir tanesi, bu notu tutturamaz da edebiyat bölümüne geçmek zorunda kalmaktı. Edebiyat bölümüne geçersem mahvolurum diye düşünürdüm.”

Tabip odası/TTB aktivisti olarak kayda geçirilenlerin TTB tarihi açısından da önemli olduğunu dile getiren Aktan, 2012-2014 arasında TTB Merkez Konseyi Başkanı olduğu dönemdeki anılarını da yazacağını eklerken, ikinci kitabın haberini de veriyor.

Kitabın geliri, İTO tarafından tıp fakültesi öğrencilerine verilecek Tıp Öğrenci Eğitim Bursu’na aktarılacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güvenlik Kodu * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.