Dr. Ali Özyurt aramızdan ayrıldı

Haberler

ALİ AĞITI
-Ali Özyurt için-

Dildar’a düş müydü Ali
Neşe’sinden ayrı düştü
Hazan oldu can yâreni
Dostları nârına düştü

Serdar Koç
(16 Ocak 2020, Ankara)

Türk Tabipleri Birliği ve İstanbul Tabip Odası’nın 30 yıllık aktivist ve emekçisi, hekim mücadelesinin yorulmaz isimlerinden Dr. Ali Özyurt yaşamını kaybetti. Özyurt’u, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ve İstanbul Tabip Odası önünde düzenlenen törenlerde, yüzlerce meslektaşı gözyaşları içinde uğurladı.

Tıp Dünyası – HABER MERKEZİ

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Yüksek Onur Kurulu üyesi, TTB ve İstanbul Tabip Odası’nın (İTO) 30 yıllık aktivist ve emekçisi Dr. Ali Özyurt, tedavi görmekte olduğu İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’nde, 16 Ocak 2020 tarihinde yaşamını kaybetti. Dr. Ali Özyurt, 17 Ocak 2020 Cuma günü İstanbul’da düzenlenen törenlerin ardından, 500 Evler Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Hekimliğinin yanı sıra yazar, edebiyatçı kimliğiyle de tanınan Dr. Ali Özyurt’un genç yaşta aramızdan ayrılışı büyük üzüntü yarattı. Dr. Ali Özyurt’u son yolculuğuna yüzlerce kişi uğurladı. Dr. Ali Özyurt için ilk tören 17 Ocak 2020, Cuma günü 11.00’da Cerrahpaşa Tıp Fakültesi bahçesinde yapıldı.

Ardından uzun yıllar emek verdiği, her kademesinde görev aldığı İTO önünde bir tören düzenlendi. Törene, Dr. Ali Özyurt’un ailesi, eşi Dr. Hazan Özyurt’un yanı sıra çok sayıda meslektaşı, uzun yıllar görev yaptığı Siyami Ersek EAH’den çalışma arkadaşları, çeşitli siyasi parti ve kitle örgütlerinden birlikte mücadele yürüttüğü arkadaşları katıldı. Törende dostları Dr. Ali Özyurt’un ardından konuşmalar yaptılar, onun sevdiği şiirleri seslendirdiler.

Adıyaman: Onu çok arayacağız 

TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman burada yaptığı konuşmada, “Ali hepimize dokundu. Hem örgüte, hem bireysel olarak tek tek bizlere dokundu. Hasta yatağında bile etkinlikler organize etti. Daha 3 ay önce çok önemli bir toplantı düzenledik. Hasta yatağında ‘ben duruma el koydum’ dedi ve öyle büyük katkı sundu ki, insanlar o toplantıyı ayakta izledi. Onu çok arayacağız, ona layık olmaya çalışacağız” dedi.

Çerkezoğlu: Demokrasi mücadelesinde sen hep olacaksın

İTO Yönetim Kurulu’nda ve TTB Yüksek Onur Kurulu’nda birlikte görev yaptığı TTB İkinci Başkanı Dr. Ali Çerkezoğlu, “Sevgili Ali seni unutmayacağız! Bilesin ki, bu ülkede demokratik hekim hareketi var olduğu sürece; hekimler yoksul halkın, mağdurların, ötekileştirilenlerin, ezilenlerin yanında saf tuttuğu sürece; tabip odaları emekten, demokrasiden, özgürlükten ve barıştan yana tutum almaya devam ettiği sürece bu mücadelenin bir yerinde sen de olacaksın!” diye konuştu.

İTO Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip de, “Ali çok özel bir insandı. Herkese değen, dokunan, umut veren biriydi. Onun enerjisi, yaşamı, bize öğrettikleri unutulmayacak. O hem bir sıra neferiydi hem de bir liderdi, bize yol gösteren. İstanbul Tabip Odası’nın en mücadeleci insanlarından biriydi. Onun bize açtığı yol, perspektif gelecekte de bizlere yol gösterecek” dedi.

TTB eski başkanları Prof. Dr. Gençay Gürsoy, Prof. Dr. Raşit Tükel ve Prof. Dr. Özdemir Aktan, TTB Merkez Konseyi Üyesi Dr. Samet Mengüç, TTB Yüksek Onur Kurulu Üyesi Prof. Dr. Taner Gören, İTO eski başkanlarından Prof. Dr. Selçuk Erez, DİSK Başkanı Dr. Arzu Çerkezoğlu, Dr. Nazmi Algan, Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu, Dr. Ayşegül Tözeren, CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu törende konuşma yapan isimler arasında yer aldılar.

İTO önündeki törenin ardından Dr. Ali Özyurt Gaziosmanpaşa Merkez Camisi’nde ikindi namazını takiben 500 Evler Mezarlığı’nda toprağa verildi.

TTB’ye ve hekim mücadelesine katkıları unutulmayacak

TTB Merkez Konseyi, Dr. Ali Özyurt’un kaybı dolayısıyla yaptığı açıklamada, Yol arkadaşımızı, TTB ve İstanbul Tabip Odası’nın (İTO) bütün kademelerinde görev yapmış çok değerli bir aktivistimizi/meslektaşımızı yitirmenin büyük acısı içindeyiz. Başta ailesi ve yakınları olmak üzere tüm sevenlerine ve TTB camiasına başsağlığı diliyoruz. TTB’ye ve hekim mücadelesine katkıları unutulmayacak” ifadelerine yer verdi.

***

Dr. Ali Özyurt

1963 yılında İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul’da tamamladı. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde (1981-1987) öğrenim gördü. 1987-1989 yılları arasında İnebolu Sağlık Ocağı’nda mecburi hizmetini yaptı. 1989 yılında asistan olarak girdiği Sağlık Bilimleri Üniversitesi Siyami Ersek Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde halen anestezi ve rehabilitasyon uzmanı olarak çalıştı. Okul yıllarında hayali olan halk sağlığı alanında doktora unvanı aldı. Öğrencilik yıllarından itibaren İstanbul Tabip Odası’nın her kademesinde ve TTB’nin çeşitli kademelerinde görev yaptı. Evli ve bir kız babasıdır. Edebiyata ve medya/sosyal medya çalışmalarına özel ilgi duyan, TTB ve İTO’nun ilgili birimlerinde aktif faaliyet sürdüren Dr. Ali Özyurt, mesleki ve tabip odası faaliyetlerini içeren anılarını “Söz Uçar Yazı Kalır” ve “Umuduna Yaşamak” adlı iki kitapta toplamıştır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güvenlik Kodu * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.