ASM’ye sopalarla saldıranlara ceza yağdı

Haberler

Tıp Dünyası – HABER MERKEZİ

2019 yılı Mart ayında, Bornova Mevlana Mahallesi Yunus Emre Aile Sağlığı Merkezi’ne (ASM) sopalarla saldırarak, ASM’de görev yapan hekimleri darp eden kişilerin yargılandığı dava sonuçlandı. İzmir Tabip Odası (İTO), saldırganlara ceza yağdığını duyurdu.

İzmir Tabip Odası Hukuk Bürosu tarafından takip edilen dava sonucunda, sanıklara farklı eylemler nedeniyle çok sayıda ceza verildi. Cezalar paraya çevrilmedi ve ertelenmedi.

Sanıklardan biri, farklı mağdurlara yönelik, yaralama, hakaret ve kamu malına zarar verme suçlarından  ayrı ayrı 3 yıl 3 ay; 1 yıl 2 ay; 1 yıl; 6 ay; 1 yıl ve 6 ay hapis cezası olmak üzere toplamda 7 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Bir diğer sanık, farklı mağdurlara yönelik, yaralama, tehdit ve kamu malına zarar verme suçlarından ayrı ayrı 1 yıl; 1 yıl; 9 ay ve 6 ay hapis cezası olmak üzere toplamda 3 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Bir sanık da farklı mağdurlara yönelik yaralama suçlarından ayrı ayrı 1’er yıl olmak üzere toplamda 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güvenlik Kodu * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.