Ankara’yı beyaza boyayacağız!

Haberler

Tabip Odası Başkanları, tüm hekimleri ve sağlık çalışanlarını 15 Mart’ta Ankara’ya çağırıyor: Sağlıkta yaşanan sorunların sorumlusu biz değiliz! Başta şiddet olmak üzere sağlıkta yaşanan tüm sorunları dile getirmek için 15 Mart’ta Ankara’da olacağız. Ankara’yı beyaza boyayacağız!

Tıp Dünyası – HABER MERKEZİ

Tabip Odası Başkanları, 15 Mart Pazar günü Ankara’da gerçekleştirilecek Büyük Ankara Mitingi’ne çağrı yaptı. Tüm hekimleri, sağlık çalışanlarını, sağlıkta şiddete karşı olan tüm kesimleri 15 Mart’ta Ankara’ya davet eden Tabip Odası Başkanları, “Sağlıkta yaşanan sorunların sorumlusu biz değiliz. Güvenli koşullarda, şiddetin olmadığı ortamlarda, emeğimizin karşılığını alarak çalışmak, iyi hekimlik yapmak istiyoruz” mesajı verdiler.

İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Diyarbakır ve Bursa Tabip Odası Başkanlarının Tıp Dünyası aracılığıyla yaptıkları çağrılar şöyle:

***

Prof. Dr. Pınar Saip
İstanbul Tabip Odası Başkanı  

Sağlıkta yaşanan sorunların sorumlusu biz değiliz. Sağlıkta yaşanan bütün sorunları dile getirmek için tüm sağlık örgütleri ve sağlık çalışanlarıyla birlikte Ankara’da olacağız ve bir an önce bu sorunların giderilmesi için taleplerimiz yükselteceğiz. Güvenli koşullarda, şiddetsiz bir ortamda, emeğimizin karşılığını alarak çalışmak, iyi hekimlik yapmak istiyoruz. Türk Tabipleri Birliği’nin dile getirdiği talepleri haykırmak üzere 15 Mart’ta buluşuyoruz, tüm meslektaşlarımızı, sağlık çalışanlarımızı 15 Mart’ta Ankara’ya davet ediyoruz.

***

Prof. Dr. Vedat Bulut
Ankara Tabip Odası Başkanı

Sağlık çalışanları olarak 2018 yılında günde 30 sözel ve 5 fiziksel şiddet olarak karşılaştığımız sağlıkta şiddet olgusu 2019 yılı Ekim ayı istatistiklerinde toplamda 19.200 rakamını aştı. Yani bir yıl içerisinde yüzde 50’nin üzerinde artış gösterdi. Daha önemlisi Sağlık Bakanlığı’nın bu verileri resmi yazışmalarla isteyen Ankara Tabip Odası’nın bu talebini yanıtsız bırakmasıydı. Hükümetin kötüye giden her olayda istatistiki rakamları saklamak, şeffaflığı yok etmek gibi bir alışkanlığı var. Gelecek planlamalarını yaparken güven duyduğumuz TÜİK verileri enflasyondan, sağlık verilerine her alanda yanlış bilgilendirmeler içeriyor. Kamuoyu yoklamalarında TÜİK en az güvenilen kurumlar arasına itildi. Bunun nedeni hükümetin artık güvenilirliğini yitirecek düzeyde kendini karanlıklarda gizleme telaşı olarak ortada duruyor.

Çok defalar sağlıkta şiddeti önlemek için sunduğumuz öneriler göz ardı edildi. “Sağlıkta Şiddet Yasası” TBMM’ye getirilmek istenmiyor. Bu konuda yaygın eğitimden örgün eğitime, yazılı ve görsel basın denetimlerinden kamuoyunu bilinçlendirme etkinliklerine her alanda öneriler paketimiz hükümetin elinde bulunmaktadır. Sağlıkta şiddetin önlenmesinde ayaklarının geri basmasının açık ve tek bir nedeni vardır. Popülizm ve eğitimli insanlara karşı kompleks içerisinde bulunan hükümet, liyakat yerine biatı, eğitimlilik yerine cehaleti, geçinebilecek ücret politikaları uygulamak yerine fakirliği körüklemektedir. Fakirlik ve cehalet oy kaynağı olmuş bir siyasi partinin bu sorunları düzeltmek yerine daha derinleştirdiğini gözlemliyor ve tarihe not düşüyoruz.

Sağlıkta şiddetle ilgili önlemler alınıncaya kadar demokratik kitle meslek örgütü olarak, 6023 sayılı yasanın bize verdiği hakla, mücadelemiz sürdürülecektir. Bu nedenle tüm sağlık çalışanlarını 15 Mart tarihinde Beyaz Miting’e çağırmaktayız. 17 Nisan tarihinde iş bırakma görevini tüm Türkiye’de yerine getireceğiz. 15 Mart günü ‘’Beyaz Miting’’le artık kar yeryüzünden göğe yağacak, Ankara’yı beyaza boyayacağız. Umudun ve barışın rengine beyaz katmak isteyen tüm sağlık çalışanlarıyla omuz omuza Ankara’da buluşacağız.

***

Prof. Dr. Funda Obuz
İzmir Tabip Odası Başkanı

15 Mart’ta kalabalık bir hekim grubu ile Ankara’da olmak istiyoruz ve bunun için çalışmalarımıza başladık. Sağlıkta gündemi oluşturan en önemli konu sağlıkta şiddet. Bununla ilgili çalışmalarımızı paylaşıyoruz, yürüttüğümüz faaliyetleri aktarıyoruz meslektaşlarımıza. İzmir’de pek çok hekime şiddet olayı yaşandı. Saldırıya uğrayan bir hekim arkadaşımızın mahkemesi geniş bir kamuoyu oluşturdu, sanık tutuklu yargılanıyor. Yaralanan bir başka hekim arkadaşımıza saldıranlar da büyük cezalar aldılar. Biz hekimiz, iyi hekimlik yapmak istiyoruz ve buna engel olan politikalardan vazgeçilmesini istiyoruz; talebimiz bu kadar basit aslında… Şiddetsiz bir ortamda, kendi mesleğimizi yapmak, insanca yaşayacak ücret almak istiyoruz. İzmir Tabip Odası olarak hem 15 Mart’a, hem 17 Nisan’a tüm meslektaşlarımızı davet ediyoruz.

***

Dr. Mehmet Şerif Demir
Diyarbakır Tabip Odası Başkanı

Emeğimizin karşılığını aldığımız barışçıl ve şiddetsiz bir sağlık ortamı içinde; nitelikli, eşit, parasız, ulaşılabilir ve anadilinde sağlık hizmeti için 15 Mart’ta Ankara’da Beyaz Miting’de olacağız!

***

Prof. Dr. Nursel Şahin
Antalya Tabip Odası Başkanı

Şiddetsiz ve sömürüsüz bir yaşam için eşitlik ve özgürlük için biraradayız, mücadeleden geri durmayacağız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güvenlik Kodu * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.