Genç hekimlerin atamaları yapılsın!

Haberler

TTB Merkez Konseyi, OHAL KHK’leri ile getirilen ve genç hekimlerin mesleklerini yapmalarını engelleyen tüm işlemlerin bir an önce sonlandırılmasını istedi.

Tıp Dünyası – ANKARA

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi, OHAL KHK’leri ile getirilen ve genç hekimlerin mesleklerini yapmalarını engelleyen tüm işlemlerin bir an önce sonlandırılmasını istedi. TTB’den yapılan açıklamada güvenlik soruşturmaları dolayısıyla ataması engellenen yeni mezun hekim sayısının 300’ün üzerinde olduğu vurgulandı.

Daha önce, güvenlik soruşturması olumsuz sonuçlanan hekimler için, “Devlet Hizmeti Yükümlülüğü’nden muaf tutulma belgesi düzenleyerek özelde çalışmalarına olanak sağlayan Sağlık Bakanlığı’nın Mart 2018’den bu yana bu konuda ikircikli bir tutum içine girdiğine yer verilen açıklamada, şimdiyse Bakanlığın yeni bir komisyon kurarak muafiyet verme işleminin bu komisyonca tekrar değerlendirilmesi yönünde bir hazırlık içinde olduğu kaydedildi. “Güvenlik soruşturmaları olumsuz sonuçlanan onlarca hekimin mesleğini yapma hakkı gasp edilmiş durumdadır. Ayrıca, önceki komisyon kararları sonucu devlet memurluğuna atanmaları iptal edilen yüzlerce hekimin de özel sağlık hizmetlerinde çalışma durumları tehlikeye girmiştir” denilen açıklamada, Sağlık Bakanlığı’ndan genç hekimlerin mesleklerini yapmalarını engelleyen bütün işlemlerin bir an önce sonlandırılması istendi.

Açıklamada şunlara yer verildi:

a)Devlet hizmeti yükümlülüğü kurası ile sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışmak üzere atanacak hekimlere güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yaptırılmasına ilişkin işlemlere son verilmelidir.

b)Güvenlik soruşturması devam eden hekimlerin bu işlemleri sonlandırılarak atamaları ivedilikle gerçekleştirilmelidir.

c) Güvenlik soruşturması olumsuz olduğu gerekçesiyle ataması yapılmayan hekimler, işlemleri geri alınarak ivedilikle görevlerine başlatılmalıdır.

d)Tıpta uzmanlık sınavını kazanan, ancak güvenlik soruşturması süren ya da olumsuz gelen hekimler, uzmanlık eğitimlerine başlatılmalıdır.

e)Mevcut durumda güvenlik soruşturması olumsuz sonuçlandığı gerekçesiyle ataması yapılmayan hekimlerin özel sağlık hizmetlerinde hekimlik yapmalarının önündeki engeller derhal kaldırılmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güvenlik Kodu * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.