Sizi koruyamıyoruz, çünkü Cumhurbaşkanı’nı korumakla meşgulüz!

Haberler

Tıp Dünyası -ANKARA

Türk Tabipleri Birliği, 10 Ekim Ankara Emek, Barış, Demokrasi Mitingi’ne yönelik saldırının ardından hazırladığı raporda, miting öncesinde hiçbir sağlık önlemi almayan İl Sağlık Müdürlüğü’nün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mitingleri öncesinde alınan sağlık önlemlerini ortaya koydu.
Raporda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 8 Ağustos 2014 tarihinde düzenlediği “açık hava toplantısı” ile ilgili olarak Ankara İl Sağlık Müdürlüğü’nce yayımlanan bilgi notuna yer verildi.
Sağlık hizmetleriyle ile ilgili hekim tanıklıkları, uzman görüşleri ve değerlendirmelerden oluşan rapor,  -hiç istenmese de- bundan sonra benzeri durumlarda sağlık hizmetleri açısından hazırlık ve olay anı ile süreç yönetiminde “olması gereken”e yaklaşan bir beceri gösterilmesine ve 10 Ekim özelinde süren ve sürecek olan hukuki süreçlere sağlık başlığındaki tablonun görünür kılınmasını sağlayarak katkı sunmayı amaçlıyor.

“Süpürün şunları” sözü yaralılara müdahale eden sağlıkçılara
10 Ekim Ankara Katliamı’yla ilgili geçtiğimiz haftalarda basına yansıyan haberler, bombalı saldırının Emniyet tarafından bilindiğini, istihbaratın sümenaltı edildiğini, 100’ü aşkın insanın bile bile ölüme gönderildiğini ortaya koyarken, patlamanı akabinde Emniyet mensuplarının kendi aralarındaki telsiz görüşmelerinin kaydı da skandal detayları ortaya serdi.
Birgün Gazetesi’nde 11 Nisan 2016 tarihinde yayımlanan habere göre, katliamdan 11 dakika sonra provokasyon gerekçesiyle ek kuvvet ve TOMA isteniyor. Emniyet mensuplarının telsiz görüşmelerini içeren saat 10.19.07’ye ait kayıtlarda, 15 dakika önce (10.04) patlamayı yaşayan ve can pazarı içinde bulunan insanlara, ‘Tazyikli suyla müdahale edin’ deniyor. Saat 10:42:17'de yapılan telsiz görüşmelerinde ise yaralılara müdahale edenlerin hedeflendiği anlaşılıyor.
Ankara İl Emniyet Müdürü tarafından yapılan anonsta, “Olay yerindeki alakasız kişileri süpürün süratle” deniyor. Emri alan polisin, “Efendim yaralılara müdahale ettiklerini söylüyorlar, bekleyerek yapayım uygunsa” sözlerinin ardından ise emir şöyle tekrarlanıyor: “Anladım ama o infiale yol açıyor. Yani provokatif şeyler de yapıyorlar, bize saldırıyorlar. Ayakta olanların bir süpürülmesi lazım.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güvenlik Kodu * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.