12 Tabip Odasına kadın başkan

Haberler

Tabip Odalarında 2018-2020 döneminde görev yapacak Yönetim Kurulları belli olurken, 65 Tabip Odası’ndan 12’sinin başkanlığını kadın hekimler üstlendi.

Tıp Dünyası – HABER MERKEZİ

Tabip Odalarında 2018-2020 döneminde görev yapacak Yönetim Kurulları belli olurken, 65 Tabip Odası’ndan 12’sinin başkanlığını kadın hekimler üstlendi.

Tıp Dünyası’nın geçen sayısında Afyonkarahisar, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, İstanbul, İzmir, Mardin, Ordu, Osmaniye ve Trabzon Tabip Odalarının başkanlarıyla yapılan söyleşilerin ardından, Tekirdağ Tabip Odası’nda Yönetim Kurulu’nun görev dağılımı da yapıldı ve Dr. Ebru Atilla Tabip Odası Başkanlığına seçildi.

Geçen sayıda yer alan söyleşilerin devamı olarak, Tekirdağ Tabip Odası Başkanı Dr. Ebru Atilla ile Tabip Odası seçimlerini, tabip odası yönetimlerinde kadınlarını olmasını ve önümüzdeki dönem planladıkları faaliyetleri konuştuk.

“Daha güçlü oda, hekimlerimize hizmet”

Tekirdağ ‘da Bağımsız Hekimler Birliği ve Özgürlükçü Hekimler olmak üzere iki grup şeklinde seçimlere katıldık. Sonuçlar Yönetim Kurulunda 4/3 olarak sonuçlandı. Kadın Hekim sayısı Yönetim Kurulunda 4 tüm kurullarda 7 oldu. Kadın meslektaşlarımız bu dönem kurullarda çalışmaya eski dönemlere göre daha hevesliydi. Seçime katılan meslektaşlarımız da bu konuda duyarlı davrandılar. Oy kullanırken kadın adaylara öncelik vereceklerini söylediler. Seçim sonuçlarını inceleyecek olursak meslektaşlarımız her iki grup adaylarına da tüm kurullarda çalışma sorumluluğu vermiştir. Seçilen arkadaşlarım yıllardır kurullarda ve komisyonlarda görev almış, gerçekten çalışmaya ve emek harcamaya gönüllü olup hepsinin enerjisi yüksektir. Tek gayemiz hekimlik adına odamızı daha da güçlendirmek ve hekimlerimize hizmet etmek olup bu anlamda iyi bir sinerji ile çalışmalarımıza başladık.

“Kadın temsiliyeti artmalı”

Kadın meslektaşlarımız adına çok gurur verici olmakla birlikte bu sayının daha da artmasının gerekli olduğunu düşünüyorum. Umarım bu 12 tabip odamız örnek teşkil eder ve gelecek dönemlerde sadece başkanlık anlamında değil tüm kurullarda ve komisyonlarda kadın meslektaşlarımızın sayısının arttığını görürüz. Kadınların doğuştan gelen sezgi ve empati yetenekleri ile birim zamanda çok fazla işi halledebilme özelliklerini odalar açısından bir avantaj olarak görüyorum. Bana da Tekirdağ Tabip Odasının ilk kadın başkanı olma sorumluluğunu veren meslektaşlarıma ve değerli Yönetim Kurulu üyelerimize çok teşekkür ederim.

“Önceliğimiz özlük haklarımız”

Önceliğimiz özlük haklarımız, sorunlarımız, sağlıkla ilgili politikalar, halk sağlığı, çevre sağlığı ve koruyucu hekimlik olup, tüm meslektaşlarımızı kapsayacak ve katılımlarını sağlayacak şekilde çalışmalarımızı yönlendireceğiz. Eğitim konusunda ciddi talep almaktayız ve yıllardır bu konuda çok iyi çalışan komisyonumuz mevcut. Yine komisyonumuzun desteği ile eğitim faaliyetlerine devam edeceğiz. Üye sayımızı arttırmaya çalışacağız. Ne kadar fazla meslektaşımızı meslek odamızın çatısı altında birleştirebilirsek o kadar güçlü bir oda ve meslek örgütü oluruz. Bunun için birebir görüşmelerle odamızı ve birliğimizi tanıtmaya devam edeceğiz. Anket çalışmaları yaparak hekimlerin odalardan uzaklaşma nedenlerini ve beklentilerini tekrar gözden geçireceğiz. Hekim adaylarına da meslek örgütümüzü mesleğe atılmadan önce tanıtıp kazanmaya çalışacağız. Ben Tekirdağ Tabip Odası Yönetim Kurulu adına 2018/2020 döneminde çalışacak tüm odalara başarılar diliyorum ve herkesi tebrik ediyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güvenlik Kodu * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.