ATO’dan hastanelerin kapatılmasına karşı dava

Haberler

Ankara Tabip Odası, Bilkent Şehir Hastanesi açıldığında kapatılacağı belirtilen 6 hastanenin kapatılmasına karşı Ankara İdare Mahkemesi’nde dava açtı.

Tıp Dünyası – ANKARA

Ankara Tabip Odası (ATO), Ankara’da Bilkent Şehir Hastanesi açıldığında kapatılacağı belirtilen 6 hastanenin kapatılmaması için hukuki süreç başlattı. ATO, 21 Şubat 2018 tarihinde söz konusu 6 hastanenin kapatılmasına karşı, Ankara İdare Mahkemesi’nde yürütmeyi durdurma ve iptal istemiyle dava açtı.

Ankara’da, Bilkent Şehir Hastanesi’nin açılmasıyla; Ankara Numune Hastanesi, Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi, Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı ve Çocuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ankara Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Ankara (Dışkapı) Çocuk Sağlığı Hematoloji ve Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin kapatılacağı açıklandı.

Süreç şeffaf değil
ATO Yönetim Kurulu, konuyla ilgili olarak 21 Şubat günü düzenlenen basın toplantısında, hastanelerin kapatılmasının yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle dava açıldığını duyurdu. Basın açıklamasını okuyan ATO Genel Sekreteri Dr. Mine Önal, Ankara’da iki şehir hastanesinin yapımının sürdüğünü belirterek, bunlardan Bilkent Şehir Hastanesi’nin 2018, Etlik Şehir Hastanesi’nin de 2019’da açılacağını kaydetti. Şehir hastanelerinin yapımı ile ilgili süreçte en büyük sıkıntının şeffaf davranılmaması olduğunu belirten Önal, şehir hastanesi açılan diğer illerde örnekleri görüldüğü gibi, şehir hastaneleri açılırken, o ilde bulunan mevcut devlet hastanelerinin kapatıldığını hatırlattı. Önal, “Ankara’da önümüzdeki aylarda açılacak olan Bilkent Şehir Hastanesi için kapatılacak hastanelerin hangileri olduğunu ancak Sağlık Bakanlığı’nın web sayfasına konan bir haberle öğrenebildik” diye konuştu.

Halkın sağlık hakkına darbe
Kapatılacağı açıklanan kamu hastanelerinin her birinin bu ülkenin paha biçilmez değeri olduğunu vurgulayan Önal, bu hastanelerin kapatılmasının halkın sağlık hakkına ağır bir darbe olmasının yanı sıra, vicdanen de kabul edilemeyeceğini söyledi.

Sağlık çalışanları kaygılı
Kapatılacak hastanelerde bilgilendirme toplantısı yapılmadığını, hekimlerin ve sağlık çalışanlarının bu sürecin planlamasına dair bilgi sahibi olmadığını belirten Önal, ATO olarak yaptıkları anketin, hekimlerin şehir hastaneleri konusunda ne denli az bilgiye sahip olduğunu ve ne kadar kaygılı olduğunu ortaya koyduğu bilgisini de paylaştı. Önal, “Geç olmadan yargıyı ve yetkilileri göreve çağırıyoruz. Mevcut çok değerli hastanelerimizi kapatmayın, onları koruyup geliştirin, yeni açılacak hastanelerle birlikte iş yüklerinin azalmasını ve daha rahat sağlık hizmeti vermelerini sağlayın. Yurttaşlarımızın aldığı sağlık hizmetini zorlaştırmayın, kolaylaştırın” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güvenlik Kodu * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.