Sağlık Bilimleri Üniversitesi mal üretip pazarlayacak!

Haberler

Av. Özgür Erbaş

– 

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Döner Sermaye Yönetmeliği yayımlandı. Yönetmeliğin 5. Maddesinde döner sermaye işletmesinin faaliyet alanları sıralanmış. Maddenin (ç) fıkrası şöyle: “Mevcut fiziki kapasiteyi değerlendirerek hizmet birimlerinin faaliyet alanı ile sınırlı olmak üzere bu fıkrada sayılanlar dışında kalan her türlü iş, hizmet ve mal üretiminde bulunmak ve Rektörün izni alınmak koşuluyla üretilen iş, hizmet ve malları pazarlamak ve satmak”.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin henüz eğitime başlamamış bir tıp fakültesi var. Bu Fakülte ile Sağlık Bakanlığı’nın 64 tane eğitim araştırma hastanesi arasında birlikte kullanım protokolleri yapıldı. Buralarda bir “hizmet” ve “iş” üretildiği kabul edilebilir. Ama bu Üniversite hangi “malı” ürettiğini belirlemek şimdilik mümkün olmadı. Üstelik döner sermaye bu üretilen “malın” pazarlama ve satışını da yapacakmış.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nde hangi birimler var? Tıp, hemşirelik, yaşam bilimleri, sağlık bilimleri fakülteleri ile sağlık hizmetleri meslek yüksekokulu ve sağlık bilimleri enstitüsü.

Bu sayılan birimlerin hangi “malları” üretip bunları nasıl “pazarlayacağı” ve “satacağı” ise yanıt bekleyen bir soru. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güvenlik Kodu * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.