2341 hekim ihraç edildi

Haberler

Akdeniz Üniversitesi’nden ihraç edilen akademisyenlere destek vermek üzere Antalya’da basın toplantısı düzenlendi. Merkez Konseyi Başkanı Tükel, 15 Temmuz sonrası kamudan 2341 hekimin ihraç edildiğini açıkladı.

Tıp Dünyası – ANTALYA

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel, darbe girişiminin ardından, Türkiye genelinde 2 bin 341 hekimin görevinden ihraç edildiğini söyledi.

TTB ve Antalya Tabip Odası, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki görevlerinden 677 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen akademisyenlere destek vermek amacıyla, 7 Aralık 2016 günü Antalya Tabip Odası’nda ortak basın toplantısı düzenlendi.

Tükel, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz’un ardından darbecilere karşı mücadele olarak başlatıldığı bildirilen sürecin giderek muhalif kişilerin kamusal alandan tasfiyesine dönüştüğünü kaydetti. Prof. Dr. Tükel, OHAL'in uygulanmaya başlandığı tarihten itibaren Sağlık Bakanlığı'nda 5 bin 544, üniversitelerden akademik personel olarak 3 bin 850 kişi olmak üzere kamudan toplam 79 bin 196 kişinin ihraç edildiğini hatırlattı. Sağlık Bakanlığı'ndan 1336, tıp fakültelerinden 1014 hekimin ihraç edildiğini belirten Prof. Dr. Tükel, sayının 2 bin 350'ye çıktığını söyledi. 9 Ekim'de göreve iade edilen 9 hekimle birlikte sayının 2 bin 341'e düştüğünü kaydeden Prof. Dr. Tükel, üniversitelerden ihraç edilen bilim insanları arasında Türkiye’deki emek, insan hakları ve barış mücadelesinde öne çıkmış, ülkenin ilerici birikimini temsil eden kişilerin de olduğuna dikkat çekti.

Hedef seçildiler

Antalya’da son KHK ile ihraç edilenler arasında TTB Yüksek Onur Kurulu üyeleri, aynı zamanda  Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde öğretim üyesi olan Prof. Dr. Taha Karaman ve Yrd. Doç. Dr. Hafize Öztürk Türkmen’in, Antalya Tabip Odası üyelerinin, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde öğretim üyesi olan Prof. Dr. Nursel Şahin, Prof. Erdal Gilgil ve Doç. Dr. Cumhur İzgi’nin de yer aldığını belirten Tükel, “Hekimlerin, akademisyenlerin haksız ve hukuksuz bir biçimde görevlerinden ihraç edilmeleri ne olağanüstü hal ne de darbe girişimi ile ilişkilendirilebilir. Üyelerimiz ve yöneticilerimiz olan hekimler Türkiye’de iyi hekimlik değerlerini savundukları, akademik özgürlük, emek, barış ve demokrasi mücadelesi verdikleri için hedef seçilmişlerdir” diye konuştu.

Mücadeleyi yükselteceğiz

TTB olarak meslektaşlarımızın görevlerine geri dönmesi için bütün hukuksal ve örgütsel olanakları seferber edeceklerini Prof. Dr. Tükel, “Doktorlarla olan dayanışmamızı büyüteceğimizi buradan bir kez daha ilan ediyoruz. Emeğin, demokrasinin, hukukun, toplumsal barışın ve iyi hekimlik değerlerinin güçlenmesi ve görevlerine son verilen meslektaşlarımızın öğrencilerine ve hastalarına bir an evvel kavuşabilmeleri için verdiğimiz mücadeleyi tüm gücümüzle sürdüreceğimizi sizler aracılığıyla kamuoyu ile paylaşırız” dedi.

Antalya Tabip Odası Başkanı Dr. Adnan İş, TTB Merkez Konseyi üyesi Dr. Bülent Nazım Yılmaz, ihraç edilen akademisyenler ve kamu görevinden uzaklaştırılan hekimlerin katıldığı basın toplantısına CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara da destek verdi. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güvenlik Kodu * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.