Açık uçlu TUS’a karşı imza kampanyası

Haberler

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin Tıpta Uzmanlık Sınavı’nda açık uçlu soruların sorulabileceğine ilişkin açıklamasına karşı, tıp öğrencilerinin katılımını hedefleyen imza kampanyası başlatıldı.

Tıp Dünyası – ANKARA

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin Tıpta Uzmanlık Sınavı’nda açık uçlu soruların sorulabileceğine ilişkin açıklamasına karşı, tıp öğrencilerinin katılımını hedefleyen imza kampanyası başlatıldı. İmza metnine www.ttb.org.tr sayfasından ulaşılabilecek.

ÖSYM, 2013 Sonbahar Dönemi TUS'unda 6 sorunun İdare Mahkemesi kararıyla iptal edilmesinin ardından, bundan sonra yapılacak TUS'larda bazı değişikliklere gidileceğini açıkladı. ÖSYM'nin resmi web sayfası üzerinden "2013-TUS Sonbahar Dönemi İdare Mahkemesi Kararıyla İptal Edilen 6 Soru Sonrası Yapılacak İşlemler Hakkında Açıklama" başlığıyla, 26 Ocak 20015 tarihinde yapılan açıklamada, TUS sorularının bundan sonra açık uçlu olacağı belirtildi. 

ÖSYM'nin açıklamasının yarattığı belirsizlik ve konuyla ilgili olarak TTB'ye çok sayıda soru yöneltilmesi üzerine, konuyu görüşmek üzere ÖSYM Başkanlığı'ndan acil randevu talep edildi. Aynı zamanda tıp öğrencilerinin katılımını hedefleyen bir imza kampanyası başlatıldı. T

Açık uçlu sınavlar sakıncalı

Konuyu Tıp Dünyası’na değerlendiren TTB Genel Sekreteri Prof. Dr. Özden Şener, açık uçlu soruların olduğu sınavlarda pek çok sakınca bulunduğunu, açık uçlu sınavların değerlendirilmesi zor olan sınavlar olduğunu belirtti.  Şener, “Sınavın amacı bilginin ölçülmesidir. Doğru ölçemiyorsa o zaman sınavın anlamı kalmaz. Sınavlar o zaman güvenilirliğini yitirir” diye konuştu.

Adayların bu değişiklikle ilgili ciddi kaygıları olduğunu ve bununla ilgili olarak TTB’ye çok soru yöneltildiğini belirten Şener, bu kaygıları gidermek ve sorulara yanıt verebilmek için ÖSYM’den acil randevu talep ettiklerini ve konunun detaylarını görüşeceklerini bildirdi. 

Karikatür: Dr. Bülent Öztürk

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güvenlik Kodu * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.